Poseta TSA korak bliže ka direktnim letovima za SAD

Izvor: RTS, 13.Feb.2016, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta TSA korak bliže ka direktnim letovima za SAD

Poseta Američke agencije za bezbednost saobraćaja aerodromu "Nikola Tesla" bila je uspešna i predstavljala je još jedan korak u postupku ispunjavanja neophodnih uslova za obavljanje direktnog vazdušnog saobraćaja za Sjedinjene Američke Države.
Kako su saopštili Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije i Aerodrom "Nikola Tesla", Američka agencija za bezbednost saobraćaja TSA (Transportation Security >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Administration) je od 1. do 5. februara posetila taj aerodrom na osnovu zahteva avio-kompanije "Er Srbija" da počne saobraćaj za Sjedinjene Američke Države.

Ova poseta je omogućila proveru primene mera obezbeđivanja u vazduhoplovstvu prema zahtevima ustanovljenim od strane Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO).
Tokom posete uočeno je da je Direktorat civilnog vazduhoplovstva naporno radio na uspostavljanju efikasnog sistema obezbeđivanja u vazduhoplovstvu kako bi obezbedio pravilnu primenu mera obezbeđivanja u vazduhoplovstvu proverom sistema kvaliteta, navodi se u saopštenju.
Osim toga, obavljena je i kompletna procena mera obezbeđivanja koje se primenjuju na Aerodromu "Nikola Tesla".
Aerodrom u saradnji sa Direktoratom civilnog vazduhplovstva Republike Srbije uspešno radi na tome da se stvore uslovi za ponovno uspostavljanje direktnih prekookeanskih letova za Sjedinjene Američke Države, čemu u prilog ide i pozitivna ocena TSA. 
Direktni prekookeanski letovi biće izvanredna šansa za Aerodrom "Nikola Tesla" da se ponovo pozicionira u ovom delu Evrope kao najvažnija tranzitna tačka i ovo je izvanredna prilika i za razvoj privrede, ekonomije i turizma kako Beograda, tako i Srbije, zaključeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.