Počinje sajam turizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2012, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje sajam turizma

BEOGRAD -

Na ovogodišnjem, 34. po redu Međunarodnom sajmu turizma, koji počinje danas i traje do 26. februara, posetiocima će se predstaviti 1.000 izlagača iz 46 zemalja, a prvi put će učestvovati i predstavnici Nemačke, Češke i Izraela.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Turska, koja zauzima sedmo mesto na listi turističkih sila sveta, a prošle godine ovu zemlju je posetilo 31,5 miliona turista.

Paralelno sa Sajmom turizma, biće održani i sajmovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vina, suvenira i hotelijersko-ugostiteljske opreme.

Sajam vina Beo Wine Fair, okupiće više od 120 izlagača iz zemlje i inostranstva koji će predstaviti 300 vinskih etiketa i bogatu ponudu opreme za vinarije, vinske podrume i vinoteke.

Na sajmu će učestvovati proizvođači i distributeri vina iz Italije, Francuske, Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, a prvi put vinarije iz Grčke i distributeri vina iz Mađarske.

Tokom sajma biće organizovan i "Čelendž kup" na kome će poseban žiri izabrati najbolja vina u šest kategorija.

Osmi put biće održan i sajam HORECA - opreme za hotele i ugostiteljske objekte, koji će biti upotpunjen mnogobrojnim pratećim sadržajima, prezentacijama, razgovorima, stručnim predavanjima i razmenom iskustva.

Turistička organizacija Beograda (TOB) će na Sajmu turizma predstaviti srpsku prestonicu kao destinaciju za kratak gradski odmor (city break) sa akcentom na mnogobrojnim kulturnim, sportskim i zabavnim događajima tokom godine.

Kulturni turizam i kulturne događaje TOB promoviše u okviru projekta "Beograd 2020", kako bi intenzivirali kampanju za dobijanje kandidature Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

Privredna komora Srbije (PKS), Privredna komora Vojvodine i regionalne privredne komore će na zajedničkom štandu predstaviti svoje aktivnosti, koje će početi prezentacijom međunarodnog projekta: "SY CULTour: Sinergija kulture i turizma - korišćenje kulturnih potencijala u manje razvijenim ruralnim područjima".

Turističke organizacije Srbije (TOS) će na štandu, između ostalog, svakodnevno promovisati kampanju Soul Food - Hrana sa dušom, kao i gastronomski specijaliteti sve četiri regije Srbije - Zapadne, Centralne, Istočne Srbija i Vojvodine.

Na Međunarodnom sajmu turizma , kojim po tradiciji počinje letnja turistička sezone u Srbiji, predstaviće se i najveće turističke organizacije, agencije, turoperatori, hotelski lanci, najatraktivnije turističke destinacije, osiguravajuće kuće, planine, banje, jezera, kao i fakulteti za turizam i ugostiteljstvo.

Kao i ranijih godina biće predstavljene i najatraktivnije svetske turističke destinacije, aranžmani i cene za predstojeće leto, a posetioci će moći da kupe aranžmane i po povoljnijim cenama za 10 do 25 odsto.

Sajam će prvog dana biti otvoren za posetioce od 10 do 18 sati, drugog i trećeg dana od 10 do 19 sati, četvrtog dana od 10 do 17 sati, a cena ulaznice je 300 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje 34. Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Izvor: Capital.ba, 23.Feb.2012

BEOGRAD, Na Beogradskom sajmu danas će početi 34. Međunarodni sajam turizma, kao i sajmovi vina i hotelsko-ugostiteljske opreme, na kojima će učestvovati više od 880 izlagača iz 46 zemalja na ..

Nastavak na Capital.ba...

Otvoren Međunarodni sajam turizma, cene niže i do 25 odsto

Izvor: Blic, 23.Feb.2012

Na Beogradskom sajmu danas je počeo 34. Međunarodni sajam turizma, tokom kojeg će posetioci imati priliku da odaberu željenu destinaciju za odmor po cenama nižim i do 25 odsto. Na sajmu učestvuje 880 izlagača iz 46 zemalja, a po prvi put će se predstaviti Nemačka, Češka i Izrael...Sajam je...

Nastavak na Blic...

Otvoren sajam turizma

Izvor: Beta, 23.Feb.2012

BEOGRAD, 23. februara 2012. (Beta) - Medjunarodni sajam turizma na kome se predstavlja 1.002 izlagača iz 46 zemlje počeo je u četvrtak na Beogradskom sajmu i trajaće do 26. februara...Na 34. medjunarodnom..

Nastavak na Beta...

Otvoren Sajam turizma

Izvor: NaDlanu.com, 23.Feb.2012

Međunarodni sajam turizma na kome se predstavlja 1.002 izlagača iz 46 zemlje počeo je u četvrtak na Beogradskom sajmu i trajaće do 26. februara... Na 34. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, ove godine prvi put se predstavljaju Nemačka, Češka i Izrael, a zemlja partner je Turska.Na sajmu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Organska hrana iz Srbije u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2012

NIRNBERG -..Na međunarodnom sajmu organskih proizvoda "Biofach" u nemačkom gradu Nirnbergu, izlagači iz Srbije imali su veoma uspešan nastup i pregovore sa stranim kupcima sa kojima su sklopili ugovore o isporukama proizvoda u narednoj sezoni ukupne vrednosti od oko 2.5 miliona evra...Sajam je pokazao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sajam turizma Beograd 2012. - Vesti RTV Sokobanja

Izvor: SokoBanja.com, 24.Feb.2012, 01:18

Sajam turizma Beograd 2012:: Opština Sokobanja nastupa na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji je otvoren danas i trajaće do 26. februara. Na objedinjenom štandu od 45 kvadrata predstaviće se OTKS, predstavnici sokobanjskih hotela i turističkih agencija i SB Sokobanja

Nastavak na SokoBanja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.