Ponuda vojvođanskih sela na Sajmu turizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2012, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponuda vojvođanskih sela na Sajmu turizma

BEOGRAD -

Ponuda vojvođanskih sela u okviru projekta "Bogatstvo različitosti" biće predstavljena na Sajmu turizma u Beogradu, koji počinje danas i traje do 26. februara, najavio je Dunavski turistički klaster "Istar 21".

Sela koja su izabrana da predstavljaju bogatstvo različitosti Vojvodine su Bački Monoštor, Banoštor, Belo Blato, Gudurica, Golubince, Krčedin, Kovilj, Selenča, Stapar, Skorenovac, Stari Slankamen, Tavankut, Totovo selo i Turija.

Dunavski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << turistički klaster „Istar 21" iz Novog Sada, koji realizuje ovaj projekat, promovisaće bogatstvo različitih kultura, običaja i tradicije naroda koji žive u selima Vojvodine i koji su uspeli da sačuvaju svoje specifičnosti od zaborava, urbanizacije i globalizacije.

Na sajmu će biti prezentovana nova mobilna aplikacija, koja će turistima omogućavati pristup svim potrebnim informacijama o ovim selima u trenutku kada su im potrebne, kalendar izleta sa organizovanim polascima iz Beograda i Novog Sada svakog vikenda.

Biće najavljen početak projekta u selima Podunavlja u Istočnoj Srbiji, navedeno je u saopštenju.

Hiljadu izlagača

Na ovogodišnjem, 34. po redu Međunarodnom sajmu turizma, koji počinje danas i traje do 26. februara, posetiocima će se predstaviti 1.000 izlagača iz 46 zemalja, a prvi put će učestvovati i predstavnici Nemačke, Češke i Izraela.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Turska, koja zauzima sedmo mesto na listi turističkih sila sveta, a prošle godine ovu zemlju je posetilo 31,5 miliona turista.

Paralelno sa Sajmom turizma, biće održani i sajmovi vina, suvenira i hotelijersko-ugostiteljske opreme.

Sajam vina Beo Wine Fair, okupiće više od 120 izlagača iz zemlje i inostranstva koji će predstaviti 300 vinskih etiketa i bogatu ponudu opreme za vinarije, vinske podrume i vinoteke.

Na sajmu će učestvovati proizvođači i distributeri vina iz Italije, Francuske, Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, a prvi put vinarije iz Grčke i distributeri vina iz Mađarske.

Tokom sajma biće organizovan i "Čelendž kup" na kome će poseban žiri izabrati najbolja vina u šest kategorija.

Osmi put biće održan i sajam HORECA - opreme za hotele i ugostiteljske objekte, koji će biti upotpunjen mnogobrojnim pratećim sadržajima, prezentacijama, razgovorima, stručnim predavanjima i razmenom iskustva.

Turistička organizacija Beograda (TOB) će na Sajmu turizma predstaviti srpsku prestonicu kao destinaciju za kratak gradski odmor (city break) sa akcentom na mnogobrojnim kulturnim, sportskim i zabavnim događajima tokom godine.

Kulturni turizam i kulturne događaje TOB promoviše u okviru projekta "Beograd 2020", kako bi intenzivirali kampanju za dobijanje kandidature Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

Privredna komora Srbije (PKS), Privredna komora Vojvodine i regionalne privredne komore će na zajedničkom štandu predstaviti svoje aktivnosti, koje će početi prezentacijom međunarodnog projekta: "SY CULTour: Sinergija kulture i turizma - korišćenje kulturnih potencijala u manje razvijenim ruralnim područjima".

Turističke organizacije Srbije (TOS) će na štandu, između ostalog, svakodnevno promovisati kampanju Soul Food - Hrana sa dušom, kao i gastronomski specijaliteti sve četiri regije Srbije - Zapadne, Centralne, Istočne Srbije i Vojvodine.

Sajam će prvog dana biti otvoren za posetioce od 10 do 18 sati, drugog i trećeg dana od 10 do 19 sati, četvrtog dana od 10 do 17 sati, a cena ulaznice je 300 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.