Peticija protiv prodaje Telekoma

Izvor: S media, 15.Mar.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija protiv prodaje Telekoma

Demokratska stranka Srbije predala je danas Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva peticiju ''Stop prodaji Telekoma'' koju je do sada potpisalo više od 100.000 gradjana Srbije, a od predsednice parlamenta Slavice Djukić Dejanović zatražila raspravu o motivima prodaje te kompanije.

Prestavnici D S S su ministru Predragu Markoviću predali i pismo u kome ta stranka navodi razloge protiv prodaje Telekoma, medju kojima su telekomunikacije navedene kao strateški >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << važan resurs za ekonomski razvoj zemlje i da su operateri u drugim zemljama, Belgiji, Švedskoj u državnom vlasništvu.

Prodaja Telekoma dovodi u pitanje i budućnost domaćih preduzeća koji su kooperanti sa tom kompanijom, kao i budućnost studenata tehničkih nauka.

Potpredsednik D S S Nenad Popović je izjavio da prikupljeni potpisi predstavljaju mandat koji su gradjani Srbije dali toj stranci da spreči prodaju Telekoma, koja bi bila štetna ne samo po stanovnike nego i privredu.

Popović je podsetio da je D S S akciju ''Stop prodaji Telekoma'' pokrenuo u novembru prošle godine i dodao da se neće zaustaviti na tih 100.000 potpisa.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peticija: sačuvajmo Ministarstvo za nauku

Izvor: B92, 15.Mar.2011

Grupa mladih naučnika iz Društva za promociju i popularizaciju nauke i Istraživačke stanice Petnica pokrenula je potpisivanje elektronske peticije "Reci NE" povodom ukidanja Ministarstva za nauku, odnosno njegovo pripajanje Ministarstvu prosvete koje je predviđeno rekonstrukcijom Vlade Srbije, saopštili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.