Otkrivene značajne rezerve zlata

Izvor: B92, 05.Avg.2013, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivene značajne rezerve zlata

Beograd -- Ministar prirodnih resursa Milan Bačević kaže da su otkrivene značajne rezerve zlata i bakra u Timočkoj krajini.

Bačević kaže i da se mnoge strane kompanije interesuju za geološka istraživanja u Srbiji.

U prethodnih godinu dana Ministarstvo je izdalo ukupno 51 odobrenje za izvodjenje geoloških istraživanja mineralnih sirovina i 78 odobrenja za hidrogeološka istraživanja, rekao je Bačević u Klubu poslanika, gde se sastao s predstavnicima rudara, povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obeležavanja Dana rudara, 6. avgusta.

Najviše interesovanja, prema njegovim rečima, bilo je za istraživanje zlata, litijuma i bora, bakra i pratećih metala, a finansijska ulaganja u geološka istraživanja iznosila su 6,6 miliona evra.

Ministar je istakao da država nije odustala od razvojne politike da rudarstvo podigne na noge, s obzirom na to da samo od te privredne grane Srbija može da ima značajne prihode.

Bačević je ocenio da država nema prava da ne iskoristi tako veliku razvojnu šansu kakvu ima u oblasti rudarstva.

Povodom sutrašnjeg obeležavanja Dana rudara, on je poručio da će Ministarsvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja učiniti sve da se njihov radno-pravni status poboljša, jer od njihovog rada zavisi uspeh u toj oblasti.

Bačević je podsetio da je izradjen novi nacrt Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji predvidja bolji ambijent za ulaganja u Srbiju, dodajući da, takodje, ima mnogo stranih kompanija koje su zainteresovane za sklapanje strateškog partnerstva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkrivene značajne rezerve zlata

Izvor: B92, 05.Avg.2013

Beograd -- Ministar prirodnih resursa Milan Bačević kaže da su otkrivene značajne rezerve zlata i bakra u Timočkoj krajini...Bačević kaže i da se mnoge strane kompanije interesuju za geološka istraživanja u Srbiji...U prethodnih godinu dana Ministarstvo je izdalo ukupno 51 odobrenje za izvodjenje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.