Onlajn plaćanje štedi novac

Izvor: B92, 24.Nov.2011, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Onlajn plaćanje štedi novac

Beograd -- Danas se preko interneta mogu platititi svi mesečni računi domaćinstva. Ovaj način plaćanja ne štedi samo vreme već mesečno uštedi i po nekoliko stotina dinara.

Onlajn mogu da se plate takse državi i vađenje rodnih dokumenata.

Onlajn plaćanje u bankama se uglavnom ne naplaćuje, mada ima i izuzetaka. I kada se naplaćuje, provizije su oko 0,2 odsto ili najmanje 10 dinara.

Matićeva: "Sve češće plaćanje onlajn"

"Građani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije sve više koriste mogućnost onlajn plaćanja, naročito zato što je nezgodno stalno izlaziti sa posla. Sve više se koristi i e-banking, ali je više i administrativnih usluga koje se ovako plaćaju. Do sada je moglo da se plaća samo 'dina' karticama, a od nove godine će moći i 'master' i 'visa' karticama", kaže državna sekretarka za Digitalnu agendu Jasna Matić.

Dovoljno je da se klijent prijavi za uslugu i da dobije instalacioni disk, tako da je plaćanje vrlo jednostavno.

Na šalteru se provizija plaća najmanje 50-80 dinara, a najčešće jedan odsto transakcije ako je u pitanju klijent, a 1,5 odsto ako uplatilac nema tekući račun u toj banci.

Na primer, za mesečne komunalije od 15.000 dinara onlajn nećete platiti ništa preko te sume, dok ćete u banci u kojoj nemate račun baciti 225 dinara.

Popularna je i mogućnost trajnog naloga koja takođe ne podleže proviziji. Preko portala E-uprava, kojim se plaćaju takse državi i naručuju razna dokumenta, dosad je podneto oko 2.000 zahteva za plaćanje.

U toku je i uvođenje ePlaćanja +, platforme za plaćanje koju će organi javne uprave moći od nove godine da koriste za svoje aplikacije nezavisno od portala.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Onlajn plaćanje štedi novac

Izvor: S media, 24.Nov.2011

Onlajn plaćanje u bankama se uglavnom ne naplaćuje, mada ima i izuzetaka. I kada se naplaćuje, provizije su oko 0,2 odsto ili najmanje 10 dinara...Stavila supruga na internet prodaju..Dovoljno je da se klijent prijavi za uslugu i da dobije instalacioni disk, tako da je plaćanje vrlo jednostavno...Na...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.