Srbija

Četvrtak, 24.11.2011.

10:13

Onlajn plaćanje štedi novac

Danas se preko interneta mogu platititi svi mesečni računi domaćinstva. Ovaj način plaćanja ne štedi samo vreme već mesečno uštedi i po nekoliko stotina dinara.

Izvor: 24sata

Default images

Onlajn mogu da se plate takse državi i vađenje rodnih dokumenata.

Onlajn plaćanje u bankama se uglavnom ne naplaćuje, mada ima i izuzetaka. I kada se naplaćuje, provizije su oko 0,2 odsto ili najmanje 10 dinara. Dovoljno je da se klijent prijavi za uslugu i da dobije instalacioni disk, tako da je plaćanje vrlo jednostavno.

Na šalteru se provizija plaća najmanje 50-80 dinara, a najčešće jedan odsto transakcije ako je u pitanju klijent, a 1,5 odsto ako uplatilac nema tekući račun u toj banci.

Na primer, za mesečne komunalije od 15.000 dinara onlajn nećete platiti ništa preko te sume, dok ćete u banci u kojoj nemate račun baciti 225 dinara.

Popularna je i mogućnost trajnog naloga koja takođe ne podleže proviziji. Preko portala E-uprava, kojim se plaćaju takse državi i naručuju razna dokumenta, dosad je podneto oko 2.000 zahteva za plaćanje.

U toku je i uvođenje ePlaćanja +, platforme za plaćanje koju će organi javne uprave moći od nove godine da koriste za svoje aplikacije nezavisno od portala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

6 h

Podeli: