Okrugli sto o dužničkoj krizi u evro zoni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2011, 05:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okrugli sto o dužničkoj krizi u evro zoni

BEOGRAD -

Naučni časopis Ekonomskog fakulteta u Beogradu "Ekonomske ideje i praksa" organizovaće okrugli sto o dužničkoj krizi u zemljama članicama evrozone i njenom uticaju na privredu Srbije, saopštili su organizatori.

Na skupu na Ekonomskom fakultetu biće reči o riziku bankrotstva pojedinih zemalja članica evro zone i posledicama na finansijsko tržište evrozone, kao i uticaju dužničke krize u zemljama evrozone na finansijsko tržište Srbije.

Teme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skupa biće i da li su Vlada Srbije i Narodna banka Srbije adekvatno reagovale na moguće negativne eksterne šokove, kao i predlaganje kratkoročnih i dugoročnih mera za moguće ublažavanje i eliminisanje negativnih efekata dužničke krize u zemljama evro zone na finansijski sistem i realni sektor u Srbiji.

Na skupu će učestvovati eminentni stručnjaci iz te oblasti sa univerziteta, iz NBS, iz privrede i finansijskog sektora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đukić: Banke možda obustave kredite

Izvor: B92, 10.Nov.2011

Beograd -- Postoji opasnost da će banke koje posluju u Srbiji obustaviti kreditnu aktivnost, kumulirati likvidnost i čekati ishod ekonomske krize, kaže Đorđe Đukić...Đukić, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, kaže da se "ne sme se, međutim, stvarati atmosfera da su banke krive za stanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.