Odobrena sredstva za stečaj u Fabrici obuće »Aida« Tuzla

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Nov.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobrena sredstva za stečaj u Fabrici obuće »Aida« Tuzla

Na današnjoj vanrednoj sjednici, Vlada TK donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o odobravanju sredstava Općinskom sudu Tuzla na ime predujma za troškove stečajnog postupka nad dužnikom Fabrika obuće “Aida” d.d. Tuzla.

Općinskom sudu u Tuzli odobrena su finansijska sredstva u iznosu od 130.000,00 KM za uplatu predujma za troškove stečajnog postupka nad dužnikom Fabrika obuće „Aida” d.d. Tuzla, po Rješenju od 2.11.2015. godine. Odlukom je zadužen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << stečajni upravnik da Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva dostavi izvještaj o namjenskom utrošku odobrenih sredstava sa pratećom dokumentacijom. Rok utroška odobrenih sredstava je 30.11.2016.godine, a rok za dostavljanje izvještaja je 15 dana nakon utroška sredstava sa pratećom finansijskom dokumentacijom kojom se pravda utrošak odobrenih sredstava.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vlada TK: Stečajni postupak pokrenuće i zbrinjavanje radnika FO Aida

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Nov.2015, 11:59

TUZLA - Odobravanjem sredstava u iznosu od 130.000,00 KM Opštinskom sudu u Tuzli za troškove stečajnog postupka nad dužnikom Fabrika obuće "Aida” d.d. Tuzla, Vlada Tuzlanskog kantona ispunila je sve uslove da Sud pokrene stečaj u ovom privrednom društvu, saopšteno je danas iz Kantonalne vlade...Nakon...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.