Izvor: KreditniCentar.rs, 31.Jul.2012, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Svetske banke 400 miliona dolara direktno u budžet – ako se dogovorimo sa MMF-om

Srbija bi u narednom periodu mogla da da računa na 400 miliona dolara direktne budžetske podrške od Svetske banke pod izuzetno povoljnim uslovima, izjavio je danas ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić.

Reč je o zajmovima sa rokom otplate od 18 godina i periodom počeka od pet do sedam godina, sa kamatnom stopom tek nešto više od jedan odsto, što predstavlja ubedljivo najpovoljnije uslove na svetskom tržištu – rekao je Dinkić, a saopštilo je Ministarstvo privrede i finansija.
Kako se navodi, dinamika odobravanja zajmova zavisiće od tempa sprovođenja predloženih reformi i dogovora sa Međunarodnim monetarnim fondom.
Dinkić je naveo da se drugi paket zajmova odnosi se na investicione projekte namenjene unapređenju poljoprivrede, saobraćajne infrastrukture, zdravstva i slično.
On je ocenio da je zadovoljan sastankom, na kojem su razgovarali o merama za uvođenje reda u finansijskom sektoru i javnim finansijama u celini.
- Svetska banka je izrazila spremnost da nastavi da pruža podršku Srbiji. To je veoma važno kako bi se što brže prevazišla katastrofalna situacija u kojoj se budžet trenutno nalazi – izjavio je Dinkić.
Delegaciju Svetske banke, koja se danas sastala sa ministrom Dinkićem predvodili su koordinatorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž, i šef kancelarije SB u Srbiji. Lu Brefor.
Na sastanku je zaključeno da će se nastaviti sa realizacijom projekata koji su započeti u Srbiji uz podršku Svetske banke, a ima mogućosti i spremnosti za pokretanje novih projekata.
Izvor: blic.rs

Nastavak na KreditniCentar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika rupa u budžetu

Izvor: RTV 5, 31.Jul.2012

On  je dodao da je  prethodno Ministarstvo finansija, "koje je napravilo deficit sedam odsto, faktički isplaćivalo deo plata i penzija iz zaduživanja". Potpuno eliminisanje deficita u kratkom roku nije moguće,a plan je da do 2014 deficit spustimo ispod tri odsto rekao je Dinkić. On je izrazio...

Nastavak na RTV 5...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KreditniCentar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KreditniCentar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.