Nova vlada planira dodatno oporezivanje političara

Izvor: Studio B, 14.Apr.2014, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vlada planira dodatno oporezivanje političara

Budući premijer Aleksandar Vučić najavio je da će nova vlada uvesti i dodatno oporezivanje najviših državnih funkcionera, od predsednika Republike, preko ministara do narodnih poslanika.

"Ne može nijednom državnom funkcioneru da se realno od plate oduzme manje nego nastavniku ili lekaru", rekao je Vučić za "Blic".

Novi porez za političare, piše "Blic", biće uveden zato što bi nakon ukidanja solidarnog poreza i linearnog smanjenja plata u javnom sektoru za >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 10 odsto, najviši državni funkcioneri plaćali manji porez nego do sada, za razliku od običnih radnika koji će plaćati više.

Primera radi, ministar sa primanjima od 130.000 dinara do sada je plaćao solidarni porez 15.500, dok bi smanjenjem plata 10 odsto plaćao 13.000.

"Da bi se ispravila ova nepravda priprema se posebna mera kojom će svi državni funkcioneri biti više oporezovani od običnih radnika u javnom sektoru. Ne može nijednom državnom funkcioneru da se realno od plate oduzme manje, nego nastavniku ili lekaru", rekao je Vučić.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orbović: Vučićev predlog bez efekta

Izvor: B92, 14.Apr.2014

Beograd -- Ljubisav Orbović smatra da dodatno oporezivanje plata državnih funkcionera, koje je najavio Aleksandar Vučić, neće doneti željeni efekat..."Najbolje rešenje bi bilo da se članstvo u Upravnim odborima u jednom vremenskom periodu ne plaća. To bi bila mnogo veća ušteda, po našim proračunima...

Nastavak na B92...

Vučić: Dodatni porez na plate državnih funkcionera

Izvor: Capital.ba, 14.Apr.2014

BEOGRAD, Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će nova vlada uvesti i dodatno oporezivanje najviših državnih funkcionera, od predsjednika Republike, preko ministara, do narodnih poslanika. „Ne može ..

Nastavak na Capital.ba...

Nikoliću plata manja za 30.000

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2014

Najvažniji državni funkcioneri primaće zarade umanjene za 15.000 do 30.000 dinara. To je deo plana štednje koji je izneo budući premijer Aleksandar Vučić, a s ciljem da se teret krize što više prebaci na one s najdebljim kovertama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.