Nova fabrika čokolade Bambi Banata

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 19.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova fabrika čokolade Bambi Banata

Vršac -- Koncern "Bambi Banat" otvorio je u Vršcu novi pogon za proizvodnju čokolade u koji je uloženo 3,8 miliona evra.

Predsednik Upravnog odbora Rade Pribićević je rekao da će se u novoj fabrici "Banat 2", na prostoru od 1.600 kvadratnih metara, dnevno proizvoditi 12 tona crne i mlečne čokolade, odnosno 1.500 tona godišnje.

U pogonu, koji se nalazi u staroj zgradi "Banata", radiće 30 ljudi, koji će proizvoditi šest različitih vrsta crne čokolade, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 50 do 70 odsto kakaoa, i pet vrsta mlečne, kakao krem table, štangle sa pirinčem i krem table za kuvanje, čiji su recepti razvijeni u saradnji sa inostranim stručnjacima.

Pored toga, u ovoj godini planira se proširenje asortimana, kao i izvoz od 30 odsto proizvodnje, koja je već krenula u okolne zemlje. On je dodao da su u fabriku ugrađene najsavremenije proizvodne linije danskih, švajcarskih i domaćih proizvođača.

Fabrika ima skladište za 40 tona tečne čokolade, što je dovoljno za tri i po dana, odakle se ona cevovodima dovodi do mašina za sipanje u kalupe, a proizvodni proces se obavlja u potpuno zatvorenom sistemu sa kojim radnici nemaju direktan kontakt. Sve sirovine se uvoze iz Holandije, gde ih nabavljaju i najpoznatiji evropski proizvođači, osim mleka u prahu koje se nabavlja od domaćeg Imleka.

"Od 10 miliona evra investicija u 2008. godine, u novi pogon za proizvodnju čokolade u Vršcu, Koncern Bambi-Banat je uložio oko 40 odsto i to u adaptaciju postojeće zgrade sagradjene pre više od decenije i nabavku opreme", rekao je Pribićević.

Koncern Bambi-Banat nastao je početkom 2007. godine, spajanjem Bambija iz Požarevca i Banata iz Vršca. Sedište koncerna koji posluje u okviru Denjub fuds grupe nalazi se u Beogradu, a kompanija zapošljava 1.200 ljudi. Vlasnik Denjub fuds grupe, u okviru koje posluju i fabrika vode "Knjaz Miloš", Imlek i Subotička mlekara je investicioni fond Salford.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena nova fabrika čokolade u Vršcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2009

VRŠAC - Koncern "Bambi Banat" otvorio je danas u Vršcu novi pogon za proizvodnju čokolade u koji je uloženo 3,8 miliona evra...Predsednik Upravnog odbora Rade Pribićević rekao je da su u novu fabriku "Banat 2" ugrađene najsavremenije proizvodne linije danskih, švajcarskih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nova fabrika čokolade Bambi Banata

Izvor: Capital.ba, 19.Mar.2009

VRŠAC,  Koncern 'Bambi Banat' otvorio je u Vršcu novi pogon za proizvodnju čokolade u koji je uloženo 3,8 miliona evra. Predsjednik Upravnog odbora Rade Pribićević je rekao da će se u novoj fabrici 'Banat 2&#8243;, na prostoru od 1.600 kvadratnih metara, dnevno proizvoditi 12 tona crne i...

Nastavak na Capital.ba...

Bambi-Banat otvorio fabriku cokolade u Vrscu

Izvor: Economy.rs, 20.Mar.2009, 02:37

Konditorska kompanija Bambi-Banat otvorila je danas novi pogon za proizvodnju cokolade u Vrscu, u koji je ulozeno 3,8 miliona evra.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.