Nepotrebni troškovi moraju biti isečeni

Izvor: S media, 01.Dec.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepotrebni troškovi moraju biti isečeni

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da svi oni koji su dobili negativan izveštaj Države revizorske institucije o trošnjenju budžetskih sredstava za 2008. godinu, moraju to ispraviti i da troškovi koji su nepotrebno napravljeni moraju biti smanjeni u narednom periodu.

"Svako ko je dobio negativan izvestaj državnog revizora mora da napravi ispravku", rekao je Tadić novinarima posle saslusanja kod gradskog sudije za prekršaje, istakavši da je to što Srbija konačno ima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izveštaj Državne revizorske institucije veliki napredak.

"Velika je stvar da konačno imamo izveštaj državnog revizora i to je veliki napredak da imamo institucije koje objektivo i nezavisno analiziraju ponašanje drugih državnih institucija", naglasio je predsednik Srbije i ukazao da se na taj način ubrzanim koracima gradi gradjansko i demokratsko društvo.

Napominjući da nije imao vremena da ulazi u prirodu revizorskog izveštaja, što i nije ustavna nadležnost predsednika Republike, Tadić je naveo da, ukoliko je istina da je na hranu i piće potrošeno više nego što je predvidjeno i prirodno, "to mora odmah biti isečeno u troškovima za naredni period".

"Imamo uvrežene navike u državi koje su apsolutno neracionalne i poskupljuju funkcionisanje državnog aparata i ja sam, ličnim primerom, pokušavam da utičem na pojedine ministre i ministarstva da smanje troškove", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, Srbija mnogo više troši nego što zaradjuje, što mora biti izmenjeno, a izveštaj državnog revizora tome treba da doprinese.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Revizori u fokusu

Izvor: RTV Pink, 01.Dec.2009

Tadić: Nepotrebni troškovi moraju biti isečeni . . . Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da svi oni koji su dobili negativan izveštaj Države revizorske institucije o trošnjenju budžetskih sredstava za 2008. godinu, moraju to ispraviti i da troškovi koji su nepotrebno napravljeni moraju...

Nastavak na RTV Pink...

Opozicija traži raspravu o izveštaju DRI

Izvor: NaDlanu.com, 01.Dec.2009

BEOGRAD, 1. decembra 2009. (Beta) - Poslanici opozicije zatražili su u utorak zakazivanje posebne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi bili razmotreni izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) o trošenju budžetskih sredstava u 2008, kao i završni račun budžeta za tu godinu. Opozicija je...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.