Izvor: Beta, 22.Sep.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema prepreka za rad PejPala u Srbiji

BEOGRAD, 22. septembra 2011. (Beta) - Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je u četvrtak da više nema prepreka da se medjunarodni servis za plaćanje preko interneta Pejpal (PayPal) koristi i u Srbiji.

NBS je nadležnim ministarstvima uputila pismo u kojem se navodi da gradjani Srbije slobodno mogu da preko PejPala (www.paypal.com) plaćaju robu i usluge kupljene u inostranstvu ili naplaćuju robu i usluge prodate u inostranstvu.

Ističe se da, prema propisima kojima se uredjuje platni promet, nije potrebno da se kompanija PejPal Singapur (PayPal Pte.Ltd Singapore) registruje u Srbiji kao banka ili neka druga finansijska institucija ili da osnuje lokalno predstavništvo za pružanje usluga.

NBS je ocenila da će uvodjenje tog elektronskog servisa plaćanja povećati efikasnost platnih transakcija sa inostranstvom i smanjiti rashode gradjana i preduzeća.

...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS: Nema prepreka za PejPal

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Sep.2011

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da više nema prepreka da se međunarodni servis za plaćanje preko interneta PejPal PayPal) koristi i u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

NBS: Više nema prepreka za PayPal

Izvor: B92, 22.Sep.2011

Narodna banka Srbije saopštila je danas da više nema prepreka da PayPal servis koristi i u Srbiji, prenosi agencija Beta...Iz ove institucije kažu da su nadležnim ministarstvima uputili pismo u kome se navodi da građani Srbije slobodno mogu da preko PayPala plaćaju robu i usluge kupljene u inostranstvu...

Nastavak na B92...

NBS: Više nema prepreka za PayPal?

Izvor: MojLaptop.rs, 23.Sep.2011, 04:34

Narodna banka Srbije saopštila je danas da više nema prepreka da se PayPal servis koristi i u Srbiji, prenosi agencija Beta.. Kako navode iz ovde institucije, pismo je upućeno svim nadležnim ministarstvima u kome je navedeno da građani Srbije mogu slobodno preko da PayPala...

Nastavak na MojLaptop.rs...

Od juče moguća kupovina preko PejPala u Srbiji

Izvor: 025info.rs, 23.Sep.2011

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je juče da više nema prepreka da se međunarodni servis za plaćanje preko interneta Pejpal (PayPal) koristi i u Srbiji. NBS je nadležnim ministarstvima uputila pismo u kojem se navodi da građa

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.