Za Pejpal u Srbiji više nema prepreka

Izvor: S media, 22.Sep.2011, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Pejpal u Srbiji više nema prepreka

Više nema prepreka da se međunarodni servis za plaćanje preko interneta Pejpal koristi i u Srbiji.

NBS je nadležnim ministarstvima uputila pismo u kojem se navodi da građani Srbije slobodno mogu da preko PejPala (www.paypal.com) plaćaju robu i usluge kupljene u inostranstvu ili naplaćuju robu i usluge prodate u inostranstvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<



Matić: NBS koči dolazak Pejpala

Ističe se da, prema propisima kojima se uredjuje platni promet, nije potrebno da se kompanija PejPal Singapur registruje u Srbiji kao banka ili neka druga finansijska institucija ili da osnuje lokalno predstavništvo za pružanje usluga.

"Pejpal" i u Zambiji ali kod nas teško

U pismu su navedeni zaključci sa sastanka predstavnika NBS i Ministarstva finansija o tome da će opšti uslovi o pružanju usluga PejPala u Srbiji biti dopunjeni, kako je to učinjeno i u nekim drugim zemljama.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.