Naprednjaci platili muziku OFPS-u

Izvor: B92, 22.Feb.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naprednjaci platili muziku OFPS-u

Beograd -- Srpska napredna stranka platila je Organizaciji proizvođača fonograma Srbije (OFPS) 12.390 dinara za korišćenje muzike pred početak mitinga 5. februara.

Na sastanku sa zamenikom predsednika SNS Aleksandrom Vučićem dogovoreno je da "naprednjaci" potpišu ugovor sa OFPS, kako bi ostvarila popust od 33 odsto za svako dalje korišćenje fonograma na svojim skupovima.

Naknada koju je platila SNS će, shodno pravilniku, biti raspoređena "proizvođačima fonograma i interpretatorima" i nema nikakve veze sa autorskim pravima, za čiju zaštitu su saduženi SOKOJ i sami autori, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naprednjaci platili za muziku na mitingu

Izvor: Mondo, 22.Feb.2011

Srpska napredna stranka je platila 12.390 dinara Organizaciji proizvođača fonograma Srbije (OFPS) za sporno korišćenje pesama na smo skupu početkom meseca.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.