Napoli osvojio Superkup Italije

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2014, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napoli osvojio Superkup Italije

DOHA - Fudbaleri Napolija osvojili su drugi trofej italijanskog Superkupa savladavši večeras u Dohi, u Kataru, ekipu Juventusa boljim izvođenjem penala sa 6:5.

Poslije 90 minuta igre i produžetaka susret je završen neriješeno 2:2 (1:1, 1:1).

Pobjednik nacionalnog kupa bio je bolji od aktuelnog šampiona u reprizi uzbudljive utakmice iz 2012. godine u Pekingu, kada je pred 75.000 gledalaca slavio Juventus rezultatom 4:2 nakon produžetaka.

Pravi spektakl viđen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je u Dohi, gdje je u atraktivnoj i dinamičnoj igri Juventus dva puta vodio golovima Karlosa Teveza, a Napoli stizao prednost rivala preko Gonsala Iguaina.

Odlučila je na kraju dramatična "penal lutrija" u kojoj je izvedeno čak po 9 kaznenih udaraca, a presudili su promašaj Simonea Padoina (Juventus) i pogodak Kalidua Kulibalija za veliko slavlje Napolitanaca.

Napoli je osvojio drugi trofej italijanskog Superkupa, nakon što je prethodno slavio 1990. godine, dok je Juventus ostao na šest.

Trener Masimilijano Alegri tako nije došao do prvog trofeja sa torinskim crno-bijelima otkako je u julu sjeo na klupu umjesto Antonija Kontea, koji je preuzeo nacionalni tim "azura".

Bilo je ovo sedmi put da se utakmica za italijanski Superkup odigra na inostranom terenu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.