Najuticajnija žena Bliskog istoka u Srbiji

Izvor: B92, 25.Maj.2016, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Najuticajnija žena Bliskog istoka u Srbiji"

Beograd -- Delegaciju poslovnih žena iz UAE na forumu preduzetnica u Beogradu predvodi Raža Al Gurg, po Forbsovoj listi jedna od najuticajnijih žena na Bliskom istoku.

Al Gurg vodi porodičnu kompaniju i otac je, pored šestoro braće, upravo njoj ukazao poverenje da bude na čelu borda.

Ona je, takođe, predsednica Saveta poslovnih žena iz Dubaija, a poseta preduzetnica iz Emirata Beogradu pripremana je dve godine, rekla je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za TV Pink.

"Razgovaraćemo o mogućnostima ulaganja u Srbiju, one su zainteresovane za turizam, banjski turizam. Osim ulaganja u Srbiju biće tema i položaj žena, porodične vrednosti, briga o deci", rekla je Mihajlović.

Forum je, rekla je Mihajlović, realizovan zahvaljujući prijateljstvu premijera Aleksandra Vučića i šeika Bin Zajeda.

"One su bile pozvane u sve evropske metropole, ali su se opredelile za Srbiju. Mislim da su se opredelile zbog dobrih odnosa koji postoje izmedju Srbije i Emirata, i jesu baza ličnog prijateljstva premijera i šeika", zaključila je Mihajlović.

U Beogradu će se danas održati poslovni forum Srbija-Ujedini Arapski Emirati u okviru posete Srbiji predstavnica Saveta poslovnih žena iz Dubaija.

Na forumu će govoriti potpredsednica vlade i ministarka gradjevinrsv, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik PKS Marko Čadež, ambasador UAE Juma Al Daheri, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednica Udruženja poslovnih žena u Srbiji Sanja Popović Pantić, kao i vodja delegacije Saveta poslovnih žena iz Dubaija Raža al Gurg.

Forum organizuje PKS u saradnji sa ambsadom Srbije u UAE.

Predstavnice poslovne zajednice UAE zainteresovane su za uspostavljanje kontakta sa srpskim kompanijama posebno u oblasti nameštaja, tekstila, mode i umetnosti, hotelijersv, zdrastvenog i banjskog turizma, IT sektora , nekretnina, saopštila je PKS.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Saradnja Srbije i UAE na unapređenju položaja žena u poslovnom svetu

Izvor: RTS, 25.Maj.2016

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović otvorila je u Beogradu poslovni forum Srbija-Ujedini Arapski Emirati, u okviru prve posete Srbiji predstavnica Saveta poslovnih žena iz Dubaija i poručila da je to novo poglavlje u saradnji dve zemlje u mnogim oblastima. Raža el Gurg, po Forbsovoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.