Najgori od sve dece

Izvor: S media, 15.Okt.2010, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najgori od sve dece

U ovom trenutku, Srbijagasu se duguje 430 miliona evra, od čega je 220 miliona evra samo za isporučeni gas u prošloj sezoni, rekao je danas generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Nama se, rekao je, u proseku plaća 295. dan, a bankari dobro znaju koliko nam je para potrebno da izađemo iz te priče.

Naše kolege iz Agencije za energetiku ne priznaju troškove po osnovu zaduženja i kursnih razlika, pa ne ni znamo kako da nadoknadimo taj gubitak, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Bajatović na proslavi pete godišnjice osnivanja JP Srbijagas.

"Pa, gospodo, ako privatna preduzeća mogu da traže menice i bankarske garancije, i da stavljaju hipoteke, onda to mogu da rade i javna preduzeća zbog zaštite svije imovine i svog posla", poručio je Bajatović.

Radićemo isto tako kako radi ruski Gasprom, mađarski Mol, i slične nemačke ili italijanske kompanije.

Stalno smo "najgori od sve dece" - po novinama se uglavnom napada Srbijagas, ali sad, kako je rekao Bajatović, "napadaju malo i toplane".

"Izdržaćemo mi zimu, niko se neće smrznuti, svakoj bolnici ili školi, svakom građaninu će gas biti isporučen, ali predlažem da malo podelimo rizike između Vlade Srbije, lokalnih samouprava i Srbijagasa", rekao je Bajatović.

On je upozorio na mogućnost da se Srbijagas suoči sa "ozbiljnom tržišnom konkurencijom", posle liberalizacije tržišta energenata, najavljene za 2012. godinu.

"Da li mi uopšte možemo da, u saradnji sa Vladom, pripremimo Srbijagas sa ovakvim nametnutim dugovima za jednu takvu utakmicu", pitao je Bajatović.

"Ozbiljan je zadatak da vodite javno preduzeće sa svim socijalnim zahtevima, a sa druge strane želite da ono bude tržišno uspešno, da bude lider, a pri tome ne činite ništa da ga jednog dana prodate za 'tepsiju ribe' i da neko drugi preuzme to mesto", poručio je Dušan Bajatović.

Proslavi pete godišnjice Srbijagasa prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, direktor policije Milorad Veljović, predstavnici stranih i domaćih

energetskih i naftnih kompanija, kao i predstavnici diplomatskog kora.

(FoNet)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajatović: Najgori smo od sve djece

Izvor: Capital.ba, 15.Okt.2010

BEOGRAD, Stalno smo 'najgori od sve djece' - po novinama se uglavnom napada Srbijagas, ali sad 'napadaju malo i toplane', kaže direktor Srbijagasa Dušan Bajatović. U ovom trenutku, kaže on, Srbijagasu se duguje 430 miliona evra, od čega je 220 miliona evra samo za isporučeni gas u prošloj sezoni. Nama...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.