Izvor: Beta, 16.Avg.2010, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljena obustava isporuke mleka

BEOGRAD, 16. avgusta 2010. (Beta) - Konzorcujum individualnih proizvodjača mleka u Srbiji koji traže povećanje otkupne cene, u ponedeljak je odlučio da 22. avgusta potpuno obustavi isporuku mleka preradjivačima - mlekarama.

Predsednik Konzorcijuma Uroš Šećerov je kazao agenciji Beta da će isporuka mleka biti obustavljena dok ne budu ispunjeni zahtevi proizvodjača.

Šećerov je ponovio da proizvodjači zahtevaju da otkupna cena mleka bude 32 evro-centa (po srednjem kursu NBS 33,50 dinara) umesto sadašnjih prosečnih 28,7 dinara za litar.

Šećerov je kazao da su stočari prinudjeni na obustavljanje isporuke mleka zbog teške situacije i da su spremni za razgovor kada im preradjivači mleka daju ozbiljnu ponudu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U prodavnicama stare cene mleka

Izvor: B92, 16.Avg.2010

Beograd -- "Imlekovi" proizvodi zvanično su skuplji za pet odsto, ali u prodavnicama još nema poskupljenja mleka... Iako su "Imlekovi" proizvodi zvanično poskupeli za pet odsto, novi cenovnici nisu osvanuli u svim prodavnicama, te se mleko tamo gde ga ima i dalje kupuje po staroj ceni...I pored dogovora...

Nastavak na B92...

Proizvođači prete obustavom isporuke mleka

Izvor: Politika, 16.Avg.2010

Mlekadžije kažu da prerađivači nisu uslišili njihove zahteve da povećaju otkupnu cenu što ih tera na radikalizaciju protesta..Proizvođači mleka ne odustaju od ranijih najava da će od nedelje 22. avgusta trajno obustaviti isporuku mleka i to svim prerađivačima zbog toga što nisu dobili veću...

Nastavak na Politika...

Od nedelje bez mleka

Izvor: S media, 17.Avg.2010, 11:28

S obzirom na to da proteklih dana nije ispunjen zahtev proizvođača sirovog mleka da se otkupna cena po litru poveća na 32 evrocenta, farmeri su na jučerašnjem sastanku doneli odluku da od 22. avgusta do daljeg obustave isporuke mleka svim mlekarama...Proizvođači nezadovoljni što nije prihvaćen...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.