Mali našao model za BG aerodrom

Izvor: B92, 31.Mar.2015, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali našao model za BG aerodrom

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je sa direktorom Aerodroma Portugalije Horheom Ponceom de Leonom o modelima za koncesiju aerodroma Nikola Tesla.

Ta kompanija upravlja sa 10 aerodroma na teritoriji Portugalije.

Mali i Ponce de Leon su obišli Lisabonski aerodrom i razgovarali o tome na koji način bi iskustva iz Portugalije mogla da budu korisna za koncesiju aerodroma Nikola Tesla.

"Važno je da se informišemo o dobrim primerima koncesije, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je Lisabonski aerodrom, s obzirom na to da sličan model planiramo da primenimo i na Beogradski aerodrom. Oni ovaj model primenjuju od 2012. godine, a aerodrom je imao stopu rasta među najvećima u Evropi", rekao je Mali.

On je dodao da je od ključne važnosti da se prouče model i regulativa prilikom koncesije koja aerodrom Nikola Tesla očekuje ove godine.

"Imamo slične ciljeve kao što su imali i Portugalci, a to je da Beogradski aerodrom postane regionalno čvorište, što samim tim povećava atraktivnost Beograda kao turističke destinacije. Zajednički cilj je i povećanje broja putnika”, istakao je gradonačelnik.

Koncesionar Aerodroma Portugalije je francuska firma Vinci Airports sa kojom je potpisan Memorandum o razumevanju o razvoju međunarodnih aerodroma u Srbiji za vreme boravka francuskog premijera Manuela Valsa u Beogradu.

Gradonačelnik je istakao da je upravo zbog toga želeo da se uveri kako u praksi funkcioniše taj model.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.