Makroekonomska stabilnost nije ugrožena

Izvor: S media, 24.Mar.2010, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makroekonomska stabilnost nije ugrožena

Odlazeći guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić izjavio je danas da ne postoji bojazan da će zbog njegove ostavke biti ugrožena makroekonomska stabilnost u Srbiji ili da će se menjati osnovni postulati makroekonomske politike.

Jelašić je u izjavi novinarima u hotelu "Hajat", gde je učestvovao u radu okruglog stola "Nove smernice za ekonomski rast", podsetio da Srbija ima makroekonomski program baziran na budžetu i dogovoru sa Medjunarodnim monetarnim fondom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << (MMF), koji će, kako je rekao, "krajem maja doći da proveri da li smo na pravom putu".

On je napomenuo i da se danas sastao sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, sa kojim je razgovarao o održavanju makroekonomske stabilnosti.

Povodom kretanja na deviznom tržištu posle njegove ostavke, Jelašić je naveo da je tražnja za devizama juče bila pojačana, ali da se danas situacija smirila i izrazio ubedjenje da će kurs i nadalje "ostati u sigurnim vodama".

Jelašić je ukazao i da u centralnoj banci ostavlja dobar profesionalni tim - viceguvernera koji je radio u centralnoj banci Engleske i dve viceguvernerke koje su u NBS više od 20 godina - i rekao da je siguran da će oni dati maksimalnu podršku novom guverneru.

Jelašić je izrazio nadu da će novi guverner biti izabran relativno brzo i da će posle toga, u saradnji sa Evropskom centralnom bankom i MMF-om, biti završen rad na novom zakonu o NBS, koji je, kako je rekao, već više od 90 odsto uradjen.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jelašić: Nema razloga za brigu

Izvor: EMportal, 24.Mar.2010

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) u ostavci Radovan Jelašić rekao je danas da nema nikakve potrebe da javnost bude zabrinuta zbog njegove ostavke, jer Srbija ima makroekonomski program koji je baziran na budžetu i dogovoru sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Nastavak na EMportal...

Premijer i guverner o očuvanju stabilnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2010

BEOGRAD - Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić poručio je danas da nema potrebe da javnost bude zabrinuta za makroekonomsku stabilnost..."Srbija ima makroekonomski program koji je baziran na aranžmanu sa Međunarodnim monteranim fondom, koga su podržali i Svetska banka i Evropska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Radovan Jelašić, dan posle: Moja ostavka ne ruši dinar!

Izvor: Press, 24.Mar.2010

Dosta mi je državne službe, više nikad to neću da radim. Još sam mlad za penziju, radiću i dalje negde, ali moj posao sigurno neće biti vezan za politiku. Nisam imao nameru da šokiram javnost, ostavka nije poruka nikome u vrhu vlasti .Guverner NBS...

Nastavak na Press...

Ostavka ne remeti stabilnost

Izvor: RTS, 25.Mar.2010, 08:52

Posle ostavke koju je podneo guverner Radovan Jelašić, Savet NBS u roku od 60 dana mora da pokrene postupak pred skupštinskim Odborom za finansije. Ko će biti novi guverner, zavisi od stranačkog dogovora. Neće biti ugrožena ekonomska stabilnost, poručuju i premijer i guverner u ostavci. ..Ko...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.