Ko masovno kupuje španske nekretine

Izvor: B92, 28.Jun.2014, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko masovno kupuje španske nekretine

Madrid -- Azijski investitori su u prvoj polovini ove godine uložili 368 miliona evra u špansko tržište nekretnina, piše španski ekonomski dnevnik "Ekspansion".

Takvi podaci su znatno viši u odnosu na celu 2013. godinu, kada su azijski investitori uložili 50 miliona evra, prenela je kineska novinska agencija "Sinhua", dodajući da bi obim tih investicija u preostalom delu 2014. mogao porasti na 550 miliona evra.

Prošle godine je, međutim, samo jedna akvizicija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila važna u Španiji, a to je ugovor kojim je kineska grupacija GPRO preuzela Hotel "Valparaiso" na Majorci za sumu od 50 miliona evra.

U ovoj godini, azijski investitori su planirali zaključivanje tri transakcije, među kojima je kupovina jedne od najviših zgrada u Madridu, Edifisio Espanja, čije preuzimanje planira kineski milioner Vang đanlin, zatim kupovina Edifisio Estel u Barseloni i kupovina Palasio Casa del Konde de Sediljo u Madridu.

Suvereni i penzioni fondovi su glavni azijski investitori u Španiji, poput Investicione korporacije vlade Singapura (GIC), zatim Investicione korporacije Kine (CIC) i Nacionalni penzioni fond Južne Koreje.

Kako zaključuje španski list, cene nekretnina u Španiji su izuzetno privlačne, a azijski investicioni fondovi jako dobro znaju kada je vreme za investicije.

Cene nekretnina u Španiji su znatno pale posle pucanja balona nekretnina u 2008. godini. Španija je u trećem tromesečju prošle godine izašla iz recesije, a za ovu godinu vlada u Madridu očekuje privredni rast od 1,2 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Azijski investitori ovladali španskim tržištem nekretnina

Izvor: Capital.ba, 28.Jun.2014

MADRID, Azijski investitori su u prvoj polovini ove godine uložili 368 miliona evra u špansko tržište nekretnina, piše španski ekonomski dnevnik „Ekspansion“. Takvi podaci su znatno viši u odnosu na ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.