Kina: Doživotna za lažnog bankara

Izvor: B92, 19.Nov.2013, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Doživotna za lažnog bankara

Venžou -- Kineski biznismen Li Ćunping osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog pordaje lažnih faktura.

Kineski biznismen Li Ćunping (43), koji je tvrdio da je kupio jednu nepostojeću američku banku, danas je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog prodaje lažnih faktura sa dodatom vrednošću, vrednih 520 miliona juana (84,8 miliona američkih dolara).

Li, žitelj grada Venžou u provinciji Džejiang na istoku Kine, bio je optužen za izradu 1.266 lažnih faktura >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrednih 520 miliona juana i njihovu prodaju kompanijama širom Kine, kojih je bilo 315.

Li je prodaju lažnih faktura obavio od septembra 2011. do maja 2012, naveo je Okružni narodni sud grada Venžou.

Li je takođe bio optužen za izradu lažnih faktura za poreske olakšice. Na osnovu presude, konfiskovana je kompletna Lijeva lična imovina.

Na zatvorske kazne u trajanju manjem od deset godina osuđeno je šestoro Lijevih saučesnika, od kojih je za dvoje odloženo sprovođenje kazne.

Lokalne vlasti i mediji slavili su Lija kao "finansijskog heroja" Venžoua nakon što je saopštio da je kupio američku Atlantik banku (Atlantic Bank of America) 2011. godine, za koju je kasnije utvrđeno da ne postoji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Kini lažni bankar optužen na doživotnu robiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Nov.2013

Kineski biznismen Li Ćunping (43), koji je tvrdio da je kupio jednu nepostojeću američku banku, danas je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog prodaje lažnih faktura sa dodatom vrijednošću, vrijednih 520 miliona juana (84,8 miliona američkih dolara). Li  je optužen za izradu 1.266 lažnih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.