Izvor: Beta, 10.Mar.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kargo 10 nije registrovan

LJUBLJANA/BEOGRAD, 10. marta 2011. (Beta) - Zajedničko železničko preduzeće Srbije, Hrvatske i Slovenije "Kargo 10" još nije registrovano, potvrdjeno je agenciji Beta u tom preduzeću.

Kako je Beti rečeno, na čelu kompanije zbog bolesti više nije Robert Vuga, tako da će uskoro biti izabran novi direktor. Sedište kompanije je u Ljubljani, a Vuga je bio prvi direktor.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama, razlog što kompanija još nije registrovana je to što EU, iako podržava taj zajednički projekat željeznica Srbije, Hrvatske i Slovenije, ima odredjene rezerve jer se plaši da će ostali zainteresovani operateri biti u podredjenom položaju.

Na konferenciji Kargo 10 - izazovi i perspektive ujedinjene železnice, koja je prošlog meseca održana u Beogradu, generalni direktor za železnički transport Evropske komisije Frank Jost je istakao da države u regionu ne smeju da dozvole da se novi operateri isključuju sa tržišta i da države moraju da zabrane da se na tržištim koristi dominantan položaj pojedinih preduzeća.

Preduzeće Kargo 10 počelo je da obavlja saobraćaj u oktobru 2010. godine.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Železničko preduzeće "Kargo 10" još nije registrovano

Izvor: Blic, 10.Mar.2011

Zajedničko železničko preduzeće Srbije, Hrvatske i Slovenije "Kargo 10" još nije registrovano, potvrđeno je agenciji Beta u tom preduzeću. ..Kako je Beti rečeno, na čelu kompanije zbog bolesti više nije Robert Vuga, tako da će uskoro biti izabran novi direktor. Sedište kompanije je u Ljubljani...

Nastavak na Blic...

Preduzeće Kargo 10 bez registracije

Izvor: B92, 10.Mar.2011

Ljubljana, Beograd -- Zajedničko železničko preduzeće Srbije, Hrvatske i Slovenije "Kargo 10" još nije registrovano, potvrđeno je u tom preduzeću...Kako je rečeno, na čelu kompanije zbog bolesti više nije Robert Vuga, tako da će uskoro biti izabran novi direktor. Sedište kompanije je u Ljubljani,...

Nastavak na B92...

Kargo 10 nije registrovan

Izvor: S media, 10.Mar.2011

Zajedničko železničko preduzeće Srbije, Hrvatske i Slovenije "Kargo 10" još nije registrovano, potvrdjeno je u tom preduzeću. ..Kako je rečeno, na čelu kompanije zbog bolesti više nije Robert Vuga, tako da će uskoro biti izabran novi direktor. Sedište kompanije je u Ljubljani a Vuga je bio...

Nastavak na S media...

Cargo 10 još uvijek radi na crno!?

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Mar.2011

BEOGRAD, LJUBLJANA - Zajedničko željezničko poduzeće Srbije, Hrvatske i Slovenije "Cargo 10" još nije registrirano, potvrđeno je agenciji Beta u tom poduzeću.

Nastavak na SEEbiz.eu...

"Kargo 10" nije registrovan

Izvor: Glas javnosti, 11.Mar.2011, 07:09

BEOGRAD - Zajedničko železničko preduzeće Srbije, Hrvatske i Slovenije "Kargo 10" još nije registrovano, potvrđeno je u tom preduzeću...Kako je rečeno, na čelu kompanije zbog bolesti više nije Robert Vuga, tako da će uskoro biti izabran novi direktor. Sedište kompanije je u Ljubljanim, a...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.