Kameron: Pravično plaćanje poreza

Izvor: B92, 24.Jan.2013, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron: Pravično plaćanje poreza

Davos -- Premijer Britanije Dejvid Kameron izjavio je da kompanije moraju da plaćaju pravičan udeo u porezima ukoliko žele da posluju u Britaniji.

"Ja sam konzervativac koji se zalaže za niske poreze, ali nisam konzervativac koji smatra da kompanije ne treba da plaćaju poreze", rekao je Kameron na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) koji se održava u švajcarskom zimskom odmaralištu Davos.

"Pojedinci i kompanije moraju da plaćaju svoj pravični udeo", ukazao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kameron je rekao da Grupa osam industrijalizovanih zemalja (G8) treba da se posveti sprečavanju izbegavanja plaćanja korporativnih poreza i agresivne utaje poreza, preneo je Rojters.

"To je problem za sve zemlje, ne samo za Britaniju", dodao je britanski premijer.

Kameron nije imenovao nijednu kompaniju, ali su britanski političari okrivili američke gigante Starbaks i Gugl za korišćenje složenih računovodstvenih manipulacija kako bi svoje profite prebacili u niskoporezne jurisdikcije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kameron pozvao kompanije da plaćaju pravičan porez

Izvor: Capital.ba, 24.Jan.2013

DAVOS, Premijer Britanije Dejvid Kameron izjavio je danas da kompanije moraju da plaćaju pravičan udio u porezima ukoliko žele da posluju u Britaniji. „Ja sam konzervativac koji se zalaže za ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.