Izvor: Banke.Online.rs, 19.Jun.2012, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad isključuju struju zaobilaze vile

Ekipe za isključenje električne energije put najpre nanese kod najugroženijih. Ukupan dug za struju 91 milijardu dinara, a veći deo napravili građani. Mnogi se ponovo kače na mrežu. DRŽAVA je najveći dužnik za struju, ali ekipe za isključenje električne energije najčešće zaobilaze njihovo dvorište. "Makazama" se na putu najpre nađu najugroženiji građani Srbije, dok su vlasnici velelepnih vila sa milionskim neplaćenim računima, nekako najčešće na kraju ove liste. U "Elektroprivredi Srbije" ističu da u planovima za "seču" nema izuzetaka, ali da se mnoge neplatiše neovlašćeno vezuju za mrežu. Dug za struju trenutno je "težak" 91 milijardu dinara. Od toga, privreda ima obavezu od 44,37 milijardi, a građani 46,73 milijarde dinara. Gotovo 60 odsto "minusa" za električnu energiju među domaćinstvima napravilo je samo pet odsto potrošača. Njihovi računi su veći od 100.000 dinara. Najveći deo duga kod privrede "izgradilo" je tek 0,17 odsto njih. Pojedinačno duguju po više od 10 miliona dinara.

Nastavak na Banke.Online.rs...






Povezane vesti

Struju "seku" najpre sirotinji

Izvor: B92, 19.Jun.2012

Država je najveći dužnik za struju, ali ekipe za isključenje električne energije najčešće zaobilaze njihovo dvorište..."Makazama" se na putu najpre nađu najugroženiji građani Srbije, dok su vlasnici velelepnih vila sa milionskim neplaćenim računima, nekako najčešće na kraju ove liste...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Banke.Online.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Banke.Online.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.