Italijani zatečeni stopom nezaposlenosti

Izvor: B92, 31.Jul.2015, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani zatečeni stopom nezaposlenosti

Stopa nezaposlenosti u Italiji, protivno svim očekivanjima, skočila je u junu na 12,7 odsto radno sposobnog stanovništva, prema 12,5 odsto u maju.

Zabeležen je i istorijski rekordan nivo nezaposlenosti među mladima, pokazuju zvanični statistički podaci.

Ekonomisti su za ovogodišnji juni prosečno predviđali da će stopa nezaposlenosti u Italiji iznositi 12,3 odsto, preneo je Rojters.

U kategoriji najmladjih (15 do 24 godine) nezaposlenost je takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bila u porastu, i to sa 42,4 odsto na 44,2 odsto, što je najveća stopa od početka statističkog praćenja 1977. godine, precizira nacionalni statistički institut Istat.

Kako se navodi, ova treća najveća ekonomija evrozone u 2015. godini ponovo je zabeležila rast, posle tri godine recesije, ali to još uvek nije dovelo do poboljšanja na tržištu rada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.