Ipak se okreće: Krah šoping centara, menjaju ih...

Izvor: B92, 24.Jun.2017, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak se okreće: Krah šoping centara, menjaju ih...

Kada su trgovinski lanci počeli da se šire u SAD, prvo su nastradale male porodične prodavnice.

Kako se stvari najčešće kreću u ciklusima, tako sada i velikim trgovinskim lancima u naletu internet trgovine preti krah.

Ako se to zaista i dogodi neko će morati da popuni ta prazna mesta. Prema mišljenju Uprave kompanije Goldman skas, baš bi mali porodični dućani mogli biti ti koji će profitirati od mogućeg nestanka šoping centara.

“Mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nas čeka preokret i možemo da očekujemo da će male prodavnice ponovno da postanu popularne. Razlog nije samo dominacija e-trgovine, već i činjenica kako nove generacije žele da imaju “lokalne radnje s dušom”. Mesto gde će moći da popričaju s trgovcem koji poznaje njihove navike”, objasnila je Kejt Elseser, šefica odeljenja Goldman saksa za investicije u sektoru maloprodaje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.