Imlek: Od 20. novembra skuplji mleko i mlečni proizvodi

Izvor: Studio B, 12.Nov.2010, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imlek: Od 20. novembra skuplji mleko i mlečni proizvodi

Dugotrajno mleko Imleka od 20. novembra biće skuplje za 1,8 dinara, a mlečni proizvodi za 3,2 dinara zbog povećanja otkupne cene mleka, saopštila je ta beogradska mlekara.

Imlek se juče sa svojim dobavljačima dogovorio da će otkupnu cenu najboljeg kvaliteta mleka povećati sa 28,5 dinara na 32 dinara po litru.

U saopštenju se navodi da će ta kompanija nastaviti da ulaže u osavremenjivanja mlekarstva u skladu sa standardima Evropske unije.

Do >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sada je Imlek, koji je u vlasništvu investicionog fonda Salford, uložio 50 miliona evra u primarnu proizvodnju mleka.

Milosavljević: Država nije uvozila mleko

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je danas da je situacija na tržištu u pogledu snadbevanja mlekom u poslednjih 10 dana bolja i da država nije uvozila mleko jer je želela da sačuva primarnu proizvodnju.

Milosavljević je novinarima nakon otvaranja Sajma o franšizingu u Beogradu rekao da su mleko uvozili trgovci koji su plaćali carine i ostale dažbine i da su građani mogli pored mleka domaćih prerađivača da kupe i mleko iz Nemačke, Italije, Rusije i Bugarske.

On je pozitivno ocenio dogovor subotičkog Imleka s proizvođačima mleka i kazao da bi u narednoj godini voleo da bude povećana stimulacija sektoru koji proizvodi mleko kako bi proizvođači imali motiv da povećaju brojnost mlečnog stada a time i proizvodnju mleka.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milosavljević: Mleka ima sve više

Izvor: B92, 12.Nov.2010

Beograd -- U poslednjih deset dana situacija na tržištu mleka je mnogo bolja, a u prodavnicama sve više ima domaćeg i inostranog mleka, kaže Slobodan Milosavljević...Ministar trgovine i usluga je rekao da država nije uvozila mleko, jer je želela da sačuva primarni sektor, a da su trgovci to...

Nastavak na B92...

Milosavljević: Država nije uvozila mleko

Izvor: Economy.rs, 12.Nov.2010

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je danas da je situacija na tržištu u pogledu snadbevanja mlekom u poslednjih 10 dana bolja i da država nije uvozila mleko jer je želela da sačuva primarnu proizvodnju.

Nastavak na Economy.rs...

Od 20. novembra skuplje mleko

Izvor: Mondo, 12.Nov.2010

Dugotrajno mleko Imleka od 20. novembra biće skuplje za 1,8 dinara, a mlečni proizvodi za 3,2 dinara zbog povećanja otkupne cene mleka, saopštila je danas ta beogradska mlekara.

Nastavak na Mondo...

Poskupljuju Imlekovi proizvodi

Izvor: Capital.ba, 12.Nov.2010

BEOGRAD, Dugotrajno mlijeko će od 20. novembra biti skuplje za 1,8 dinara, a drugi proizvodi za do 3 dinara, najavljeno je danas iz 'Imleka'. Udruženje proizvođača mlijeka dogovorilo se sa „Imlekom” o višoj otkupnoj cijeni mlijeka. 'Kompanija Imlek je juče sa svojim farmerima dogovorila novo...

Nastavak na Capital.ba...

Mleka nema, ali poskupljuje

Izvor: Press, 12.Nov.2010

Posle podizanja otkupne cene, „Imlek" odlučio da poskupi svoje proizvode za 1,8 do 3,2 dinara, novi cenovnici u trgovinama očekuju se već u ponedeljak .Proizvođačke cene dugotrajnog mleka „Imleka" od 20. novembra biće skuplje za 1,8 dinara, a...

Nastavak na Press...

Skuplje mleko i mlečni proizvodi

Izvor: S media, 13.Nov.2010, 12:53

Dugotrajno mleko Imleka od 20. novembra biće skuplje za 1,8 dinara, a mlečni proizvodi za 3,2 dinara zbog povećanja otkupne cene mleka, saopštila je danas ta beogradska mlekara...Imlek se juče sa svojim dobavljačima dogovorio da će otkupnu cenu najboljeg kvaliteta mleka povećati sa 28,5 dinara...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.