I Brazil u Azijskoj infrastrukturnoj banci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Brazil u Azijskoj infrastrukturnoj banci

Brazil je saopštio danas da je prihvatio poziv Kine da se pridruži novoj međunarodnoj banci za infrastrukturno finansiranje, u koju je ona uložila značajna osnivačka sredstva.

U kratkom saopštenju iz predsedničke kancelarije Brazila navodi se da je vlada te zemlje "prihvatila poziv Kine da učestvuje u Azijskoj banci za infrastrukturno investiranje ( AIIB ), kao član osnivač".

"Brazil je veoma zainteresovan da bude deo ove inicijative čiji je cilj da se garantuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << finansiranje infrastrukturnih ciljeva u Aziji", saopštila je predsednička kancelarija.

Nova banka, osnovana nedavno, odražava i želju Kine da podstakne investiranje u regionu Azije i njenu frustriranost dominacijom SAD, Japana i Evropske unije u Svetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondu i Azijskoj razvojnoj banci.

Banka koju je pokrenula Kina ulagaće u izgradnju puteva, železničkih pruga, elektrana i telekomunikacionih mreža u Aziji.

Prema oceni svetskih finansijskih stručnjaka, takvi infrastrukturni objekti su potrebni da bi privrede zemalja Azije nastavile da cvetaju. Azijsku banku za infrastrukturno investiranje podržale su i neke zapadne zemlje poput Velike Britanije, Francuske, Nemačke i Novog Zelanda.

SAD su nedavno kritikovale svoje saveznike zbog podrške novoj banci.

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard je u međuvremenu izjavila da će ta institucija "sa oduševljenjem" sarađivati sa Azijskom bankom za infrastrukturno investiranje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brazil u Azijskoj infrastrukturnoj banci

Izvor: Akter, 28.Mar.2015

Brazil je saopštio danas da je prihvatio poziv Kine da se pridruži novoj međunarodnoj banci za infrastrukturno finansiranje, u koju je ona uložila značajna..osnivačka sredstva...U kratkom saopštenju iz predsedničke kancelarije Brazila navodi se da je vlada te zemlje "prihvatila poziv Kine da...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.