Gubici i pored subvencija

Izvor: Akter, 19.Apr.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gubici i pored subvencija

Sadašnja gradska vlast u Novom Sadu udvostručila je tekuće subvencije gradskim preduzećima, ali je više firmi po završnom računu za prošlu godinu, ipak, iskazalo gubitke, saopštila je danas Demokratska stranka (DS)

Najmanje pet javnih preduzeća u gradu poslovalo je s gubitkom uprkos tome što je tokom 2014. godine iz gradskog budžeta, na više načina, za troškove poslovanja javnog sektora isplaćeno više od dve milijarde dinara.

Poređenja radi, u mandatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << lokalne vlasti od 2008. do 2012. godine, za tekuće subvencije javnim preduzećima godišnje je izdvajano oko milijardu dinaru, odnosno duplo manje nego sad, a poslovni bilansi tih preduzeća su pri tom bili neuporedivo bolji nego danas, navedeno je u saopštenju DS.

Izveštaji o poslovanju javnih preduzeća u 2014. Godini trebalo bi da budu tema aprilske sednice Skupštine grada, ali zbog katastrofalnih rezultata u prošloj godini gradska vlast se očigledno ne usuđuje da tu sednicu uopšte i zakaže.

Prema uobičajnoj praksi u gradskom parlamentu, naime, skupštinske sednice se održavaju poslednjeg petka u mesecu, ali to ovog meseca neće biti slučaj pošto sesija koja bi trebalo da bude održana 24. aprila nije zakazana, a izgleda ni planirana.

Gradska vlast je značajna sredstva prenela svojim preduzećima, a Novi Sad i njegove ulice odavno nisu bili u gorem stanju. Odlaganje suočavanja s tom istinom, probleme neće ni rešiti ni ublažiti. Štaviše, samo će ih uvećati.

Skrivanje poraznih rezultata od javnosti, jedino neće umanjiti sreću Miloša Vučevića zbog nezapamćenog uspeha na izborima za predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke, na kojim je bio jedini kandidat i na kojim je, prema zvaničnom rezultatu, dobio - 100 odsto glasova. On se tako izjednačio s bivšim albanskim vođom Enverom Hodžom koji je na izborima takođe dobijao sve glasove birača, navedeno je u saopđštenju DS.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.