Fribrd Erlajns preuzima putnike Skaj Erlajnsa koji je bankrotirao

Izvor: Blic, 05.Jun.2013, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fribrd Erlajns preuzima putnike Skaj Erlajnsa koji je bankrotirao

Umesto turske avio-kompanije Skaj Erlajns koja je objavila bankrot, domaće turiste koji su već ugovorili letnje aranžmane koji uključuju i avio karte kupljene kod Skaj Erlajnsa, prevoziće druge avio kompanije iz Turske.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije saopštio je da se već radi na rešavanju problema koji je nastao zbog bankrota Skaj Erlajnsa.

- U saradnji sa Ministarstvom saobraćaja, činimo sve što je u našojnadležnosti, da se što pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << premosti novonastala situacija sa turskim avio- prevoziocem Skaj Erlajnsom koji je objavio bankrot. S obzirom da je ova avio-kompanija imala dozvolu DCV-a za obavljanje serije čartera u sezoni leto 2013, na liniji Antalija-Beograd-Antalija, za prevoz turista iz Srbije - saopštili su iz Direktorata.

U međuvremenu, Direktorat je danas izdao dozvolu za seriju čarter letova turskoj avio – kompaniji Fribrd Erlajns koja će već sutra preuzeti putnike Skaj Erlajnsa.

- U proceduri je zahtev još jedne avio-kompanije iz Turske koja je takođe zainteresovana za seriju čarter letova na liniji Antalija- Beograd- Antalija.

Smatramo da će ova iznenadna situacija, objava bankrota avio- kompanije Skaj Erlajnsa ubrzo biti prevaziđena, tako da za turiste iz Srbije neće biti problema.

Osim Srbije, sa ovim problemom suočene su i mnoge druge evropske zemlje u kojima je leteo Skaj Erlajns - saopštio je Direktorat.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putnici iz Turske biće zbrinuti

Izvor: B92, 05.Jun.2013

Beograd -- Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije izdao je dozvolu za seriju čarter letova turskoj kompaniji Fribrd erlajns, koja će u četvrtak preuzeti naše putnike...Dozvola je izdata nakon što je turski avio-prevoznik Skaj erlajns objavo da je bankrotirao...Fribrd erlajns će već sutra preuzeti...

Nastavak na B92...

Izdata dozvola za čarter letove truskom Fribrd Erlajnsu

Izvor: Blic, 06.Jun.2013, 09:47

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je, nakon objave bankrota turskog avio-prevoznika Skaj Erlajns, izdao dozvolu za seriju čarter letova turskoj aviokompaniji Fribrd Erlajns, a u proceduri je izdavanje dozvole još jednoj turskoj vazduhoplovnoj kompaniji. ..Direktorat, u saradnji s...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.