Fiskalni savet odbacio kritiku guvernerke NBS

Izvor: Beta, 30.Okt.2014, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiskalni savet odbacio kritiku guvernerke NBS

BEOGRAD, 30. oktobra 2014. (Beta) - Fisklani savet ocenio je u četvrtak da je guvernerke Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković potpuno neosnovano javno kritikovala navodne izjave Saveta o prirodi i veličini gubitka.

U saopštenju Fiskalni savet navodi da "nažalost nije prvi put da je meta neosnovanih napada guvernera NBS" i podseća da je juna 2013. Jorgovanka Tabaković okrivila Fiskalni savet i MMF za slabljenje kursa dinara.

"Stručnoj, a i široj javnosti i >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << tada je bilo jasno da je uzrok slabljenja dinara, kao i drugih valuta zemalja u razvoju, bila najava promene monetarne politike FED-a (Centralna banka SAD)", piše Fiskalni savet.

Fiskalni savet Srbije smatra da predstavnici državnih institucija moraju argumentovano da iznose stavove i da se uzdržavaju od netačnih i neproverenih izjava, piše u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Fiskalni savet odbacio kritiku Jorgovanke Tabaković

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Okt.2014

Fisklani savet ocenio je danas da je guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković potpuno neosnovano javno kritikovala navodne izjave Saveta o prirodi i veličini gubitka...U saopštenju Fiskalni savet navodi da "nažalost nije prvi put da je meta neosnovanih napada guvernera NBS" i podseća...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.