Estonija prelazi na evro

Izvor: S media, 01.Dec.2010, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Estonija prelazi na evro

U Estoniji je danas otpočela kampanja prelaska na evro, planiranog za 1. januar 2011. godine, u okviru koje privatna lica mogu u bankama menjati estonske krune za evre po zvaničnom kursu, bez plaćanja bankarskih usluga.

Kako je saopštila Banka Estonije, zamena kruna za evre bez plaćanja usluga može se obavljati u svim bankarskim ekspoziturama do 30. juna sledeće godine, dok će, posle toga, do kraja 2011. krune moći da se menjaju pod istim uslovima, ali u ograničenom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << broju ekspozitura.

Sama Banka Estonije će menjati krune za evre bez ograničenja roka, objavljeno je na sajtu Finmarket.ru.

U ponoć 31. decembra, svi ulozi u bankama biće prevedeni na evro automatski i po zvaničnom kursu.

Tanjug

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Estonija prelazi na evro

Izvor: Capital.ba, 01.Dec.2010

TALIN, U Estoniji je danas otpočela kampanja prelaska na evro, planiranog za 1. januar 2011. godine, u okviru koje privatna lica mogu u bankama mijenjati estonske krune za evre po zvaničnom kursu, bez plaćanja bankarskih usluga. Kako je saopštila Banka Estonije, zamjena kruna za evre bez plaćanja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.