Eni otkrio veliko polje prirodnog plina u Egiptu

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Avg.2015, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eni otkrio veliko polje prirodnog plina u Egiptu

KAIRO - Talijanski energetski gigant ENI objavio je u Kairu da je otkrio "najveće polje" prirodnog plina na Sredozemnom moru u teritorijalnim vodama Egipta.

To polje bi moglo predstavljati potencijal od 850 milijardi kubnih metara prirodnog plina na površini od 100 kvadratnih kilometara, navela je kompanija i dodala da bi to moglo da zadovolji potrebe Egipta u idućim desetljećima.

"To je najveće otkriće plina ikada u Egiptu i na Sredozemnom moru", naveo je ENI i >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ocijenio da bi to mogla biti jedna od najvećih rezervi prirodnog plina u svijetu.

Egipatsko Ministarstvo energetike potvrdilo je to otkriće na dubini od 1.450 metara.

Izvršni direktor ENI-ja Claudio Descalzi "nedavno je posjetio Kairo kako bi egipatskog predsjednika Abdela Fataha al Sisija obavijestio o tom velikom uspjehu i razgovarao o otkriću s premijerom Ibrahimom Mahlabom", navodi se u priopćenju tvrtke.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.