EU trgovinske povlastice Srbiji i regionu do 2015.

Izvor: NaDlanu.com, 31.Dec.2011, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU trgovinske povlastice Srbiji i regionu do 2015.

Evropska unija je produžila režim bescarinskog uvoza proizvoda iz Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana do 2015. Godine, a uredba o tome će se primenjivati retroaktivno od 1. januara 2011. godine, saopšteno je iz Brisela.

BRISEL, 30. decembra 2011.(Beta) - U saopštenju Evropske komisije se navodi da će izvoznicima iz država Zapadnog Balkana biti vraćene dažbine koje su tokom ove godine morali da plaćaju na plasman robe na tržište EU.Ekonomije Zapadnog Balkana će, istakla je Komisija u Briselu, "i dalje uživati neograničeni pristup, oslobođen tržišnih dažbina EU praktično na sve proizvode poreklom iz tih zemalja i teritorija".A cilj je EU da se "tim trgovinskim preferencijalima podrži ekonomsko uključivanje u EU i tako pospeši politička stabilnost i ekonomski napredak celog tog regiona".

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na tržište EU i dalje bez carina

Izvor: RTS, 31.Dec.2011

Evropska unija produžila režim bescarinskog uvoza proizvoda iz Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana do 2015. godine. ..Režim bescarinskog uvoza proizvoda u Evropsku uniju iz Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana produžen je do 2015. godine...Uredba će se primenjivati retroaktivno od 1....

Nastavak na RTS...

EU produžila Srbiji trgovinske povlastice

Izvor: Deutsche Welle, 31.Dec.2011

Evropska unija je produžila režim bescarinskog uvoza proizvoda iz Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana do 2015. a uredba o tome primenjivaće se retroaktivno od 1. januara 2011. godine, saopštila je EK u Briselu.

Nastavak na Deutsche Welle...

EU produžila trgovinske povlastice Srbiji i regionu do 2015.

Izvor: Capital.ba, 31.Dec.2011

BRISEL, Evropska unija je produžila režim bescarinskog uvoza proizvoda iz Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana do 2015, a uredba o tome će se primjenjivati retroaktivno od 1. januara 2012, ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.