Dunav osiguranje gradi elektrane u Ivanjici

Izvor: S media, 03.Jul.2011, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dunav osiguranje" gradi elektrane u Ivanjici

Mini hidroelektrane planira da izgradi kompanija "Dunav osiguranje" u okolini Ivanjice. U pitanju je investicija od milion dolara.

Kompanija "Dunav osiguranje" planira izgradnju mini hidroelektrana (HE) u opštini Ivanjica i da u tu investiciju uloži milion evra, najavila je direktorka kompanije Milenka Jezdimirović.

Direktorka Jezdimirović je u izjavi za Tanjug izrazila očekivanje da će projekat biti realizovan zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa Elektroprivredom Srbije (EPS) i upravom Ivanjice u skladu sa prirodnim potencijalima te opštine.

Prva solarna elektrana na Zlatiboru

Italija odustaje od nuklearne energije

Krško van pogona zbog kvara

Prema Jezdimirović, mini HE daće značajan doprinos oživljavanju privrede opštine Ivanjica, a biće korak napred u pogledu korišćenja obnovljivih izvora energije, održivog razvoja i zaštite životne sredine.

Jezdimirović je podsetila da su "Dunav osiguranje", EPS i opština Čajetina počeli gradanju i prve solarne elektrane u Srbiji na Zlatiboru ukupne snage pet megavata (MW) i vrednosti 15 milion evra.

Čelnica "Dunav osiguranja" je naglasila da će ta kompanija uložiti milion evra u prvu fazu izgradnje solarne elektrane koja bi trebalo da bude gotova do proleća 2012. a čitavo postrojenje u narednih nekoliko godina.

Ulaganje u obnovljive izvore energije je kombinacija domaćeg znanja i resursa i te investicije će doprineti budžetima lokalnih zajednica, prihodima države i otvoriti nova radna mesta, zaključila je Jezdimirović.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Dunav osiguranje

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dunav osiguranje planira izgradnju elektrane u Ivanjici

Izvor: Economy.rs, 03.Jul.2011

Kompanija Dunav osiguranje planira izgradnju mini hidroelektrana (HE) u opštini Ivanjica i da u tu investiciju uloži milion evra, najavila je direktorka kompanije Milenka Jezdimirović.

Nastavak na Economy.rs...

Dunav osiguranje planira izgradnju mini hidroelektrane

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Jul.2011, 11:50

BEOGRAD - Mini HE daće značajan doprinos oživljavanju privrede opštine Ivanjica, a biće korak napred u pogledu korišćenja obnovljivih izvora energije, održivog razvoja i zaštite životne sredine.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.