Dobili novi auto-put, ali i vlagu u kući

Izvor: B92, 03.Dec.2016, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobili novi auto-put, ali i vlagu u kući

Radovi na Koridoru 10 od Grdelice ka makedonskoj granici privode se kraju i vozači će uskoro bezbednije i brže putovati.

Međutim stanovnicima pojedinih naselja u blizini novog auto-puta, zbog neuređenih odvodnih kanala kuće su stalno poplavljene i pune vlage.

Stanovnicima naselja ispod gradilišta novog auto-puta u Vladičinom Hanu već dve godine atmosferske i podzemne vode plave kuće i dvorišta. Od kada je počeo da se gradi auto-put Stana Milev u kupatilu umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grejalice uključuje ventilator kako bi smanjila vlagu.

U naselju je od atmosferskih i podzemnih voda ugroženo oko 30 kuća. Meštani su pokušavali da sami reše problem a kada nisu uspeli tražili su pomoć od španske kompanije AZVI koja izvodi radove na putu.

U opštini Vladičin Han znaju za problem ali ne mogu sami da ga reše.

Kanali za odvod atmosferskih i podzemnih voda oko auto-puta u Vladičinom Hanu kako je planirano biće završeni do maja naredne godine.

Opširnije u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.