Srbija

Subota, 03.12.2016.

16:50

Dobili novi auto-put, ali i vlagu u kući

Radovi na Koridoru 10 od Grdelice ka makedonskoj granici privode se kraju i vozači će uskoro bezbednije i brže putovati.

Izvor: B92

Dobili novi auto-put, ali i vlagu u kući
(Foto: Thinkstock.com)

Međutim stanovnicima pojedinih naselja u blizini novog auto-puta, zbog neuređenih odvodnih kanala kuće su stalno poplavljene i pune vlage.

Stanovnicima naselja ispod gradilišta novog auto-puta u Vladičinom Hanu već dve godine atmosferske i podzemne vode plave kuće i dvorišta. Od kada je počeo da se gradi auto-put Stana Milev u kupatilu umesto grejalice uključuje ventilator kako bi smanjila vlagu.

U naselju je od atmosferskih i podzemnih voda ugroženo oko 30 kuća. Meštani su pokušavali da sami reše problem a kada nisu uspeli tražili su pomoć od španske kompanije AZVI koja izvodi radove na putu.

U opštini Vladičin Han znaju za problem ali ne mogu sami da ga reše.

Kanali za odvod atmosferskih i podzemnih voda oko auto-puta u Vladičinom Hanu kako je planirano biće završeni do maja naredne godine.

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

Bankrotirao poznati proizvođač automobila

Proizvođač automobila Great Wall Motors imao je velike planove za svoje poslovanje u Evropi. Ali sada će svi radnici u Nemačkoj verovatno biti otpušteni. Da li je ovo tek početak kraja?

13:15

29.5.2024.

8 h

Podeli: