Divac i Nelt grade u Kragujevcu

Izvor: B92, 08.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac i Nelt grade u Kragujevcu

Kragujevac -- Vlade Divac i Nelt kupili su hektar zemljišta u naselju Stara radnička kolonija, na kojem će graditi stambene I poslovne objekte.

Stambeno poslovni kompleks će biti površine 36.000 kvadratnih metara

Kako je potvrdio član Gradskog veća Kragujevca zadužen za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević, kompanija Nelt i bivši košarkaš Vlade Divac kupili su za 3,6 miliona evra plac na kojem planiraju izgradnju stambeno poslovnog kompleksa površine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 36.000 kvadratnih metara.

"Do sada je gradskoj upravi kao depozit uplaćeno 1,8 miliona evra, odnosno polovina izlicitirane cene", dodao je Vasiljević.

Preostali deo, prema dogovoru sa kupcem, biće izmiren kada se rasčisti kupljena parcela na kojoj se još nalaze barake za stanovanje, izgrađene početkom prošlog veka.

Parcela koju su kupili Divac i trgovinska kompanija Nelt, nalazi se u neposrednoj blizini lokacije na kojoj će izraelska kompanija graditi tržni centar "Plaza", površine oko 67.000 kvadratnih metara.

Zbog početka izgradnje "Plaze" i kompleksa u koji investiraju Nelt i Divac, vlasti u Kragujevcu ubrzano raseljavaju barake u naselju Stara radnička kolonija. Vasiljević je rekao da porodice iz baraka dobijaju nove stanove u istom naselju, po principu "kvadrat za kvadrat".

U gradskoj upravi tvrde da će sve biti spemno za početak gradnje tržnog centra "Plaza" u septembru, a nešto kasnije, tokom jeseni, trebalo bi da počnu radovi i na placu koju su kupili Nelt i Divac.

"Problema ima samo sa realizacijom kupovine zemljišta i objekata u koje namerava da investira reditelj Emir Kusturica", rekao je Vasiljević.

Prema njegovim rečima, Kusturica je zainteresovan za kupovinu 1,25 hektara zemljišta i stare hale, površine 5.400 kvadratnih metara, koja se nalazi u krugu fabrike Zastava.

Grad Kragujevac je otkupio oko četiri hektara na tom prostoru, ali ne može dalje da ga prodaje jer bi novac od kupovine otišao u državnu kasu, umesto u gradski budžet, naveo je Vasiljević.

"Očekujemo da će nova Vlada uskoro doneti zakon o povraćaju imovine opštinama i gradovima, da bismo mogli da realizujemo Kusturičinu ponudu, od koje bi grad imao prihod od 100 miliona dinara", rekao je član Gradskog veća za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Divac i Nelt grade stanove i poslovne prostore u Kragujevcu

Izvor: Poslovni magazin, 08.Jul.2008

Vlade Divac i Nelt kupili su hektar zemljišta u naselju Stara radnička kolonija u Kragujevcu, na kojem će graditi stambene i poslovne objekte.Kako je potvrdio član Gradskog veća Kragujevca zadužen za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević, kompanija Nelt i bivši košarkaš Vlade Divac kupili...

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.