Cvetković: Veći deficit

Izvor: B92, 26.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Veći deficit

Mirko Cvetković govorio na poslovnom ručku koji organizuje Američka privredna komora u Srbiji (FoNet)

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković je izjavio da će, nakon rebalansa, deficit budžeta za 2008. godinu biti povećan za još pet milijardi dinara.

Cvetković je članovima Američke privredne komore u Srbiji kazao da se rebalans ovogodišnjeg budžeta trenutno razmatra i da će ga vlada usvojiti najkasnije za 15 dana. "Potrošnja će biti povećana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 15 milijardi dinara zbog povećanja penzija za 10 odsto i investicija sa Fijatom u Zastavu i subvencija za poljoprivredu", kazao je on.

Premijer je naveo da će prihodi budžeta za 2008. godinu biti za 10 milijardi dinara veći zato što će privredni rast biti oko sedam odsto, što je više od planiranih šest procenata, ali i zbog inflacije.

Cvetković je investitorima poručitio da se isti deficit od oko dva odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) planira i za 2009. godinu.

"Javna potrošnja ni ove ni sledeće godine neće premašiti 44 odsto BDP-a", naveo je i ocenio da je to prihvatljivo sa stanovišta makroekonomske stabilnosti.

Prema usvojenom budžetu za 2008. godinu, planirano je da deficit bude 14,8 milijardi dinara na osnovu prihoda od 639,6 milijardi dinara i rashoda od 654,4 milijarde dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Deficit veći za 5 milijardi dinara

Izvor: EMportal, 26.Sep.2008

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da će nakon rebalansa deficit budžeta za 2008. godinu biti povećan za još pet milijardi dinara.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.