Cena nafte najniža za 14 meseci

Izvor: B92, 16.Okt.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena nafte najniža za 14 meseci

Singapur -- Nafta je danas pala ispod 72 dolara za barel, na najnižu cenu za proteklih 14 meseci.

Nafta je danas na polovini rekordne cene iz sredine jula

Laka nafta za novembarske isporuke pala je za 2,9 dolara i košta 71,56 dolar barel. Ulagači su obeshrabreni izveštajem američkog ministrastva trgovine koji pokazuje da je maloprodaja u septembru u SAD pala za 1,2 odsto, što je znak da je potres na kreditinim tržištima počeno da usporava potrošnju stanovništva. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Naftaški kartel OPEK kaže da je potrošnja nafte u razvijenim zemljama pala za više od milion barela na dan u septembru u poređenju sa istim mesecom 2007. Na drugoj strani, potražnja u zemljama u razvoju se uvećala.

U Londonu, severnomorski Brent je pao za 2,85 dolara na 67,95 dolara za barel.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barel najjeftiniji u posljednjih 15 mjeseci

Izvor: Capital.ba, 16.Okt.2008

LONDON, Cijena nafte pala je danas na ispod 68 dolara za barel, što je najmanje u posljednjih 15 mjeseci, usljed smanjenja potražnje za ovim energentom, izjavili su trgovci. Sirova nafta pojeftinila je za preko 50 odsto sa rekordno visokog nivoa od 147 dolara za barel, koliko je koštala u julu 'Brent'...

Nastavak na Capital.ba...

Najniža cijena nafte u zadnjih 14 mjeseci

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Okt.2008

Nafta je danas na najnižoj cijeni za proteklih 14 mjeseci, potisnuta lošim ekonomskim vijestima iz SAD. Laka nafta za novembarske isporuke pala je za 2.90 dolara i košta 71,56 dolar barel. Nafta je danas na polovini rekordne cijene koju ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.