CG: Nemački Šolc ušao u Željezaru

Izvor: B92, 10.Jun.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Nemački Šolc ušao u Željezaru

Nikšić -- Nemačka grupa Šolc i privatna kompanija Neksan zaključili su ugovor o međusobnom partnerstvu u organizovanju proizvodnje i upravljanju Železarom u Nikšiću.

U toj kompaniji je polovinom aprila uveden stečaj.

Vlasnik Neksana Miodrag Davidović potvrdio je da će Šolc, u skladu sa ugovorom, snabdevati Željezaru starim gvožđem i preuzeti prodaju čelika njene proizvodnje. Ugovor ima vrednost 35 miliona evra.

Postoji mogućnost da Šolc bude novi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strateški investitor u Železari, u njenoj trećoj privatizaciji koja će uslediti po isteku roka za stečajni postupak.

Železara je do sada dva puta neuspešno prodavana, a njen poslednji vlasnik je bila kompanija "Montenegro spešliti stils" (MNSS) registrovane u Holandiji. Stečajni postupak u Železari je uveden na zahteva fabričkog sindikata koji je ocenio da je kompanija MNSS neuspešan vlasnik.

Privredni sud u Podgorioci je doneo odluku o stečaju zbog duga Železare poveriocima i zaposlenima kojima nije isplaćeno nekoliko plata.

Upravljanje fabrikom je preuzeo vlasnik nikšićkog preduzeća Neksan Miodrag Davidović koji se uloge "spasioca" Železare prihvatio i 2002. godine.

Železara u Nikšiću radi više od 60 godina, a prva mašinska postrojenja bila su nemačka, iz reparacija posle Drugog svetskog rata.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Njemački Šolc ušao u Željezaru

Izvor: Capital.ba, 10.Jun.2011

NIKŠIĆ, Njemačka grupa Šolc i privatna kompanija Neksan zaključili su ugovor o međusobnom partnerstvu u organizovanju proizvodnje i upravljanju Željezarom u Nikšiću. U toj kompaniji je polovinom aprila uveden stečaj. Vlasnik Neksana Miodrag Davidović potvrdio je da će Šolc, u skladu sa ugovorom,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.