Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2008, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bubalo: Srbiji potreban gasni aranžman sa Rusijom

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija će uvek glasati za gasni aranžman sa Rusijom jer je on za dobrobit Srbije, potreban je Srbiji i mnogo toga donosi građanima, izjavio je večeras ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo. On je kazao da će biti dobro ako se D S S-u i NS-u na sednici Vlade Srbije u petak, 9. maja pridruže i ministri iz Demokratske stranke i G17 plusa.

Bubalo je naglasio da se ne slaže sa ocenom da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tačka na kojoj se prelama poverenje stranih investitora u Srbiju.

"Razgovarao sam sa velikim brojem stranih investitora, ali oni nisu pitali kada će Srbija ući u EU, već su rekli da ulaze u Srbiju zato što i ako se poštuju zakoni, ugovori, ukoliko je makroekonomska situacija, kao i politička situacija stabilna", kazao je Bubalo.

MinistarBubalo je istakao da je rast domaćeg bruto društvenog proizvoda Srbije od sedam odsto za protekle četiri godine "najvažnija pozivnica za strane investitore". Prema njegovim rečima, neki od stranih investitora su se interesovali za odnose Srbije sa Ruskom Federacijom, kako bi svoje proizvode mogli da plasiraju preko Srbije u Rusiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Vlada o oba sporazuma

Izvor: B92, 07.Maj.2008, 14:37

Beograd -- DS traži da Vlada u petak potvrdi energetski sporazum sa Rusijom ali i SSP, kaže Boris Tadić. Narodnjačka koalicija neće se izjašnjavati o SSP-u, kaže Vojislav Koštunica...Jedan od lidera narodnjačke koalicije i ministar za infrastrukturu Velimir Ilić kaže da je neprirodno što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.