Britanci podržavaju Kameronovo ne Evropskoj uniji

Izvor: Vesti-online.com, 12.Dec.2011, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci podržavaju Kameronovo ''ne'' Evropskoj uniji

Pedeset sedam odsto Britanaca podržava odluku premijera Velike Britanije Dejvida Kamerona da uloži veto na novi ugovor Evropske unije, rezultati su ankete koju je objavio britanski dnevni list Tajms.

Prema rezultatima ankete koju je između 9. i 11. decembra realizovao institut Populus, od 1.951 ispitanika 57 odsto je podržalo odluku britanskog premijera, a 14 odsto njih veruje da Kameron to nije trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << učini.

Skoro polovina ispitanih pristalica Liberalno-demokratske partije, koja se zalaže za EU, njih 49 odsto, podržava odluku konzervativnog premijera.

Većina ispitanih osoba, 56 odsto, veruje da će Kameronovo protivljenje za posledicu imati smanjen uticaj Velike Britanije u EU.

Zamenik britanskog premijera i lider Liberalno-demokratske stranke Nik Kleg je u nedelju ocenio da posle Kameronove odluke da se usprotivi promeni sporazuma između 27 članica EU, Velika Britanija rizikuje da bude izolovana i marginalizovana u Uniji.

Kako navodi agencija Asošijejted pres, mnogi članovi britanskog kabineta veruju da će se posle Kameronove odluka raspasti koalicija liberalnih demokrata i Konzervativne partije. Među njima je i Nik Kleg koji je rekao da je "duboko razočaran" potezom britanskog premijera.

Očekuje se da će Kameron tokom današenjeg obraćanja poslancima objasniti razloge svoje odlike da se usprotivi donošenju novog ugovora EU.

Veliika Britanija je jedina zemlja EU koja se prošle nedelje u Briselu usprotivila promeni ugovora između 27 članica Unije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.