Blago povećanje zaposlenih u industriji

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Jul.2016, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blago povećanje zaposlenih u industriji

ZAGREB - U hrvatskoj je industriji u lipnju ove godine bilo 0,1 posto više zaposlenih nego u svibnju, ali i 0,3 posto manje nego u šestom mjesecu prošle godine, dok je ukupna proizvodnost rada u industriji povećana za 6,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Statistički podaci prema djelatnostima pokazuju da je u lipnju na mjesečnoj razini broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji, koja zapošljava više od 91 posto ukupnog broja zaposlenih u hrvatskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << industriji, bio veći za 0,2 posto, dok je na godišnjoj razini njihov broj smanjen za 0,1 posto. Proizvodnost rada u prerađivačkoj industriji je, pak, porasla za 7,5 posto.

U okviru prerađivačke industrije na godišnjoj je razini najznačajnije, za 9,5 posto, porastao broj zaposlenih u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica.

Istodobno, najveći pad, za 18,7 posto, zabilježen je u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda. No, riječ je o djelatnostima koje u ukupnoj zaposlenosti u industriji sudjeluju s manje od jedan posto.

U prehrambenoj industriji, čiji je, pak, udio veći od 15,5 posto, broj zaposlenih je u lipnju ove godine bio manji za 0,4 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Na mjesečnoj razini, u odnosu na svibanj ove godine, broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju smanjen je za 0,7 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji je ostao na istoj razini.

Na međugodišnjoj razini - u lipnju ove prema lipnju prošle godine, zaposlenih je u rudarstvu i vađenju bilo 7,1 posto manje, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1 posto manje.

Podaci o proizvodnosti rada pokazuju, pak, da je u rudarstvu i vađenju proizvodnost rada rasla za 6,8 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 3,2 posto.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Hrvatska: Blago povećanje zaposlenih u industriji

Izvor: Capital.ba, 30.Jul.2016

ZAGREB,  U Hrvatskoj je industriji u junu ove godine bilo 0,1 odsto više zaposlenih nego u maju, ali i 0,3 odsto manje nego u šestom mjesecu prošle godine, dok je ukupna proizvodnost rada u industriji povećana za 6,9 odsto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).   Statistički podaci...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.