Bajec: Najteži deo krize je iza nas

Izvor: B92, Beta, 08.Sep.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajec: Najteži deo krize je iza nas

Pariz -- Francuskoj nije bilo u interesu da se haški optuženik Ante Gotovina preda sudu u Hagu i zalagala se da se to ne dogodi, objavio list "Liberasion".

"Liberasion" to piše pozivajući se na dnevnik generala Filipa Rondoa. Francuski obaveštajac Rondo bio je 2003. godine šef kabineta tadašnje ministarke odbrane Mišel Eloi-Mari, a bio je uključen i u pregovore o predaji Ante Gotovine, prenosi hrvatski mediji.

Mišel Eloi-Mari je bila protiv toga da se Gotovina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privede sudu, kako je rekla, "zbog zajedničkih interesa", piše francuski list.

List objašnjava da je Francuskoj tada bilo u interesu da Gotovinu zadrži na slobodi u zamenu za hvatanje drugog traženog zločinca, ali nije precizirano o kome se radi.

Glavna tužiteljka Haškog tribunala u to vreme Karla del Ponte nije pristala na takav francuski predlog.

Rondo je u svom dnevniku napisao da se njegova država bojala da bi se, posle predaje Ante Gotovine, moglo otkriti kako je francuska obaveštajna agencija DGSE pomagala Vojsci Hrvatske.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajec: Najgori deo krize prošao

Izvor: EMportal, 07.Sep.2009, 19:35

Ekonomski savetnik premijera Srbije Jurij Bajec ocenio da će ove godine bruto domaći proizvod pasti četiri do pet odsto, a da će se 2010. ekonomska situacija poboljšati.

Nastavak na EMportal...

Bajec: Najgori deo krize je prosao

Izvor: Economy.rs, 08.Sep.2009

Ekonomski savetnik premijera Srbije Jurij Bajec ocenio je da ce ove godine bruto domaci proizvod opasti u rasponu od cetiri do pet odsto, dok ce se u 2010. ekonomska situacija poboljsati.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.