Bajatović: Poskupljenje gasa 10 odsto

Izvor: S media, 03.Sep.2011, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Poskupljenje gasa 10 odsto

Od 1. oktobra cena gasa biće povećana za 10 odsto, najavio generalni sekretar "Srbijagasa" Dušan Bajatović. On je naglasio da samo Rumunija ima jeftiniji gas od Srbije i da će se pitanje cene gasa uskoro ponovo naći na dnevnom redu.

Cena gasa za domaćinstva u Srbiji biće od 1. oktobra povećana za 10 odsto, a računajući i privredu, prosečno poskupljenje iznosiće 15 odsto, potvrdio je generalni sekretar "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Bajatović >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je za sutrašnji "Pres" rekao da se, posle konsultacija i detaljnih razmatranja u Vladi Srbije, odustalo od zahteva za poskupljenjem gasa od 30 odsto.

Nova poskupljenja hrane

Opet poskupljuje ulje!

Nova poskupljenja goriva u Srbiji!

"Tačno je, u Vladi smo postigli dogovor da gas poskupi u proseku za 15 odsto, s tim što će za domaćinstva poskupeti 10 odsto od 1. oktobra. Posle konsultacija i detaljnih razmatranja u Vladi, odustali smo od zahteva za poskupljenjem za 30 odsto, imajući u vidu da moramo da očuvamo makroekonomsku stabilnost", rekao je Bajatović.

On je, međutim, ocenio da će se pitanje cene gasa uskoro ponovo naći na dnevnom redu.

Bajatović je istakao da, i sa ovim poskupljenjem, jedino Rumunija ima jeftiniji gas od Srbije, a da će njegova cena morati da bude razmatrana ponovo, jer će cena nafte na svetskom tržištu rasti.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajatović: Gas poskupljuje 10 odsto

Izvor: B92, 03.Sep.2011

Beograd -- Cena gasa za domaćinstva u Srbiji biće od 1. oktobra povećana za 10 odsto, a računajući i privredu, prosečno poskupljenje iznosiće 15 odsto...Generalni sekretar Srbijagasa Dušan Bajatović kaže da se, posle konsultacija i detaljnih razmatranja u Vladi Srbije, odustalo od zahteva za...

Nastavak na B92...

PONOVO SVE POSKUPLJUJE!

Izvor: Kurir, 03.Sep.2011

BEOGRAD - Skupo, skuplje, najskuplje! Ove grejne sezone „toplina u domovima“ biće skuplja za oko 30 odsto u odnosu na prošlu godinu. Pored aprilskog poskupljenja energenata, „jesenje korigovanje cena“ najavili su „Srbijagas“ i „Kolubara“. Prva kompanija predviđa poskupljenje gasa za...

Nastavak na Kurir...

Gas poskupljuje 10 odsto

Izvor: 025info.rs, 03.Sep.2011

Cena gasa za domaćinstva u Srbiji biće od 1. oktobra povećana za 10 odsto, a računajući i privredu, prosečno poskupljenje iznosiće 15 odsto. Ovim poskupljenjem, jedino Rumunija ima jeftiniji gas od Srbije, a njegova cena će morati da bude

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.