Srbija

Subota, 03.09.2011.

00:00

Bajatović: Gas poskupljuje 10 odsto

Cena gasa za domaćinstva u Srbiji biće od 1. oktobra povećana za 10 odsto, a računajući i privredu, prosečno poskupljenje iznosiće 15 odsto.

Izvor: Tanjug

Default images

Generalni sekretar Srbijagasa Dušan Bajatović kaže da se, posle konsultacija i detaljnih razmatranja u Vladi Srbije, odustalo od zahteva za poskupljenjem gasa od 30 odsto.

"Posle konsultacija i detaljnih razmatranja u Vladi, odustali smo od zahteva za poskupljenjem za 30 odsto, imajući u vidu da moramo da očuvamo makroekonomsku stabilnost", rekao je Bajatović.

On je, međutim, ocenio da će se pitanje cene gasa uskoro ponovo naći na dnevnom redu.

Bajatović je istakao da, i sa ovim poskupljenjem, jedino Rumunija ima jeftiniji gas od Srbije, a da će njegova cena morati da bude razmatrana ponovo, jer će cena nafte na svetskom tržištu rasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Region

Kupljen aerodrom: Evo ko je novi vlasnik

Mađarska državna kompanija Korvinus (Corvinus Zrt) i francuski koinvestitor Vansi (Vinci Airports) kupili su aerodrom Budimpešta od dosadašnjeg glavnog akcionara Avialijens (AviAlliance) i manjinskih akcionara, navodi se u saopštenju kompanije Avialljens.

7:18

7.6.2024.

19 h

Svet

"Momentalno povećanje plata za 17 odsto"

Izvršni direktor avio-kompanije Amerikan erlajns (American Airlines) ponudio je stjuardesama momentalno povećanje plata za 17 odsto nakon što pregovori dve strane nisu doneli sporazum i uvećali izglede za pokretanje štrajka.

8:03

6.6.2024.

1 d

Srbija

Nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 199 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 189 dinara.

10:11

7.6.2024.

16 h

Podeli: